Prima pagina

Un investitor financiar a intrat in actionariatul BitDefender

05.12.2007, 09:15 15

Compania Bidefender, divizia producatoare de solutii informatice de securitate a grupului local de soft si solutii IT Softwin, a cooptat in structura actionariatului un investitor financiar extern, a anuntat compania, care va furniza detalii suplimentare in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc joi.

In invitatia la anuntul "primei investitii financiare externe in compania BitDefender", reprezentantii companiei precizeaza: "cuantumul investitiei califica BitDefender drept cea mai valoroasa companie romanesca de software". Compania nu ofera alte detalii.

Cea mai recenta tranzactie pe segmentul software de pe piata locala a fost cea in care a fost implicata o companie din grupul Gecad, respectiv Axigen, si care a presupus de asemenea o investitie financiara. Tranzactia a evaluat Axigen la 17 mil. euro.

Bitdefender se asteapta ca vanzarile de solutii de securitate catre clientii finali sa atinga in 2007 circa 100 de milioane de dolari, din care doar aproximativ 5% vor fi generate de piata interna, restul de 95% provenind din exporturi. Anul trecut, BitDefender a vandut solutii antivirus de aproximativ 60 de milioane de dolari, pietele externe care au adus cele mai mari venituri fiind cele din Statele Unite, Franta si Canada.

Grupul Softwin este detinut de Florin si Mariuca Talpes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO