Prima pagina

Un nou atentat ETA, dejucat

27.07.2000, 00:00 11



Politia din ?ara Bascilor a aruncat in aer ieri masina unui politician local dupa ce a descoperit o bomba montata sub ea, informeaza Reuters. Masina ii apartinea lui Agustin Ramos Vallejo, in varsta de 56 de ani, consilier municipal din partea Partidului Popular, de guvernamant, in orasul basc Abadino. Anterior autoturismul sau mai fusese tinta unor cocktailuri Molotov aruncate de tineri simpatizanti ai organizatiei separatiste basce ETA. Bodyguardul lui Ramos a descoperit ieri dimineata un pachet suspect legat de podeaua masinii, iar politia a provocat explozia masinii folosind un robot. Expertii au constatat apoi ca in pachet se afla o bomba.

Tentativa de asasinat pusa la cale de ETA a fost condamnata de liderii politici. O manifestatie anti-ETA urma sa se desfasoare aseara in orasul Getxo in semn de protest fata de explozia unei masini-capcana care a avut loc luni, in fata casei unui senator din Partidul Popular, provocand ranirea a patru persoane.

Miscarea separatista basca ETA este acuzata de uciderea a sase persoane numai anul acesta si a peste 300 in ultimii 30 de ani in cadrul campaniei sale de a forma un stat basc in nordul Spaniei si sud-vestul Frantei. ETA a lansat luna aceasta o serie de atentate cu bomba pe intreg teritoriul Spaniei. Este pentru a doua oara luna aceasta cand este dejucata o tentativa de asasinat asupra unui politician spaniol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO