Prima pagina

Un tribunal a decis lichidarea Media-Most

31.05.2001, 00:00 12



Media-Most, compania mediatica independenta a magnatului rus Vladimir Gusinski a fost lichidata de un tribunal moscovit, potrivit agentiilor ruse de stiri.

Divizia de Apeluri a Curtii de arbitraj din Moscova a emis marti ordinul de desfiintare al companiei, anuland o decizie anterioara a unui tribunal inferior.

Curtea de arbitraj respinsese luna trecuta procesul in acest sens intentat de autoritatile fiscale in decembrie, afirmand ca acestea nu pot intentat procese in domeniul lichidarii de companii.

Dar autoritatile fiscale, care acuza Media-Most de incalcarea legilor privind securitatea financiara, au depus recurs impotriva respectivei decizii si au castigat la Curtea de Apel.

Ele au solicitat lichidarea Media-Most pentru insolvabilitate, aducand drept probe nivelul ridicat al datoriilor companiei in comparatie cu bunurile sale.

Insa purtatorul de cuvant al Media-Most, Dmitri Ostalski, a declarat ca va depune la randul sau recurs impotriva deciziei.

"Din cate inteleg, Media-Most urmeaza sa conteste decizia, astfel ca este prea devreme sa vorbim despre lichidarea propriu-zisa a companiei", a spus, la randul sau, purtatorul de cuvant al Curtii de arbitraj, Alexander Remigailo.

Aceasta este ultima lovitura data magnatului Vladimir Gusinski, care a reusit recent sa evite extradarea sa din Spania pentru acuzatiile de frauda aduse de autoritatile de la Moscova.

Gusinski, fondatorul Media-Most, este urmarit de autoritatile ruse pentru ca a supraevaluat bunurile companiei pentru a obtine un imprumut de la concernul de stat Gazprom.

Acesta a preluat singura televiziune nationala independenta din Rusia, NTV, detinuta de Media-Most, in contul datoriilor, inlocuind conducerea si angajand noi ziaristi dupa ce fostii angajati au decis sa paraseasca postul TV.

Gusinski afirma ca totul face parte dintr-o campanie orchestrata impotriva sa de catre Kremlin pentru faptul ca NTV si ziarele detinute de grupul sau au criticat in mod constant actiunile presedintelui Vladimir Putin si au denuntat coruptia din lumea politica rusa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO