Prima pagina

UNPR il considera vinovat pe Dinu Patriciu pentru evolutia negativa a Bursei

20.03.2008, 16:59 17

Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) a cerut Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) sa investigheze daca declaratiile omului de afaceri Dinu Patriciu privind piata de capital au influentat sau nu evolutia pietei bursiere.

"Cerem CNVM sa se pronunte daca declaratiile facute de Dinu Patriciu sunt de natura sa influenteze sau nu piata bursiera in acest moment. (...) Aroganta de care da dovada omul de afaceri prin impunerea unui punct de vedere total opus celui enuntat deja de BVB si brokerii care activeaza in piata trebuie penalizata", a declarat, intr-un comunicat presedintele UNPR, Marian Petre Milut.

El a adaugat ca un singur investitor, indiferent cat de important este, nu are dreptul sa influenteze evolutia pietei prin speculatii.

"Semnalele negative legate de scaderea bursei si a pietei imobiliare facute publice de acesta pun in pericol stabilitatea pietei, aflate intr-o perioada critica", se spune in comunicat.

Cel mai bogat om din Romania, Dinu Patriciu, cu o avere estimata la 1,8 miliarde de euro, a declarat ieri ca nu are incredere in piata de capital locala si ca se asteapta la scaderi majore si in perioada urmatoare.

"Nu investesc in piata de capital romaneasca. Cand a cincea banca din State se prabuseste, eu vreti sa am incredere in piata romaneasca? Prefer sa investesc in hedge fund-uri, instrumente derivative si in tot felul de actiuni pe alte piete de capital, care pot oferi randamente bune pe termen mediu si lung in conditiile unei piete in criza", a spus Dinu Patriciu, presedintele si directorul executiv al grupului petrolier Rompetrol. Mai multe detalii despre declaratiile facute de Dinu Patriciu ieri, aflati in Ziarul Financiar de astazi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO