Prima pagina

Update: Noua Dacia Sandero!

Update: Noua Dacia Sandero!

Noul model Sandero, ascuns dupa perdele pana la ora 14:45

04.03.2008, 12:32 18

Francois Fourmont, directorul general al constructorului de automobile Dacia, a declarat la Targul Auto de la Geneva ca noul Sandero va fi lansat in iunie 2008, in Romania, urmand a fi lansat concomitent in Bulgaria si Turcia, iar pana la sfarsitul anului si in alte tari din Europa.

Primul Sandero a fost fabricat la Mioveni in octombrie anul trecut dupa ce s-a incheiat procesul de crestere al capacitatilor de productie.

Din septembrie productia de Logan Sandero va fi de 500-600 unitati pe zi.

La ora 14.45 Dacia, divizia low-cost a Grupului Renault va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Geneva noul model Sandero, realizat pe platforma Logan, odata cu noua sigla a companiei, pe care acum apare numele "Dacia", in partea superioara a emblemei.

Daca pana mai ieri standurile Dacia de la Saloanele Auto de la Paris si Frankfurt erau dominate de MCV-uri, de aceasta data noul model Sandero monopolizeaza intreg ansamblul, ceea ce demonstreaza inca o data ambitia companiei de a se impune pe pietele auto in regres din Europa de Vest.

Pretul noului model va fi similar cu cel al lui Logan sedan, potrivit declaratiilor anterioare ale oficialilor Renault, cel mai probabil intre 7 000 si 12 000 de euro.

La Geneva are loc doar prezentarea modelului, acesta urmand a fi lansat comercial peste 3-6 luni, potrivit unor surse din piata. Gama motorizarilor va fi cel mai probabil identica cu cea a lui Logan Sedan, cu trei motoare pe benzina cu puteri de 75, 90 si 105 CP si cele doua dieseluri de 70 si 85 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO