Prima pagina

Vega si Rompetrol WS se prabusesc la Bursa (Update 3)

29.08.2007, 14:43 15

Doua din cele trei companii din cadrul grupului Rompetrol listate la Bursa au consemnat scaderi masive la inchiderea sedintei, dupa doua zile de cresteri sustinute.

Pe Rasdaq, Rafinaria Vega a coborat cu 15,38%, cu un rulaj 564.000 de lei. La BVB, titlurile companiei Rompetrol Well Services au pierdut 9,6%, pe o lichiditate de 3,3 milioane de lei.

Rompetrol Rafinare Constanta s-a mentinut pe crestere, pana la 10,16%, cu un rulaj de 51 de milioane de lei (15,6 milioane de euro), ritm redus fata de debutul sedintei. Pe parcursul sedintei, cota actiunilor a fluctuat in jurul pragului de 5%.

Ceilalti indici de pe piata bursiera si-au redus declinul spre sfarsitul zilei, insa doar indicele BET a reusit sa termine pe plus, cu o crestere de 0,8%.

Indicele general al pietei a pierdut 0,56%, in timp ce societatile de investitii financiare (SIF), grupate in indicele BET-FI, s-au depreciat cu un procent. valoarea totala a tranzactiilor a insumat aproape 85 de milioane de lei iar topul lichiditatii a fost completat de SIF- Oltenia, Rompetrol Well Services si SIF Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO