Prima pagina

Voestalpine, venituri de 10,5 mld. euro in anul fiscal 2007/2008, in urcare cu 51%

05.06.2008, 11:54 18

Producatorul austriac de otel Voestalpine, care ar putea alege Romania pentru o investitie de 5 iliarde de euro, a raportat venituri de 10,5 miliarde de euro in anul fiscal 2007/2008, cu 51% peste nivelul din intervalul anterior, potrivit datelor publicate astazi de companie.
Profitul net a urcat in aceeasi perioada cu 31%, la un miliard de euro, se arata in raportul financiar al grupului siderurgic.
Grupul austriac a anuntat, in noiembrie anul trecut, ca intentioneaza sa construiasca in zona Marii Negre o unitate de productie a otelului, in cadrul unui program de investitii de circa 5 miliarde de euro. Potrivit informatiilor publicate de ziarele austriece in luna mai, orasul romanesc Constanta si Odessa din Ucraina sunt cele doua locuri care au ramas pe lista scurta a producatorului austriac de otel.
Conducerea celei mai mari companii europene din industria otelului urmeaza sa decida unde va fi amplasat combinatul in cadrul unei intalniri pe care o va avea in luna septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO