Prima pagina

Vosganian este comisarul european desemnat de Romania

Vosganian este comisarul european desemnat de Romania
25.10.2006, 14:56 25

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, ca l-a desemnat pe senatorul liberal Varujan Vosganian pentru postul de comisar european.
Anuntul a fost facut de premier la inceputul sedintei de guvern, in urma intalnirii pe care Tariceanu a avut-o dimineata cu presedintele Traian Basescu si lideri ai Partidului Democrat.
"Vreau sa va anunt inainte de intra pe ordinea de zi, ca am facut nominalizarea pentru postul de comisar european pe care am trimis-o presedintelui Comisiei Europene. Numele persoanei este Varujan Vosganian si totodata vreau sa va spun ca acest demers pe care l-am intreprins a tinut seama de o serie de alte variante. Nu doresc sa pronunt numele celorlalti care au fost luati in considerare din simplul motiv ca mi se pare ca toti sunt personalitati cu calitati incontestabile care ar fi putut sa-i recomande intr-o masura apreciabila pentru aceasta functie", le-a spus primul ministru astazi, membrilor Executivului.

Surse din Alianta D.A. au declarat ca Varujan Vosganian si-a programat deja plecarea la Bruxelles, in cursul zilei de miercuri, cu un avion ce urmeaza sa decoleze in jurul orei 17.00. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO