Prima pagina

Vosganian: Putem asigura plata pensiilor pana in 2017

05.02.2008, 15:30 15

Datele analizate in proiectia bugetara pentru urmatorii 12 ani indica un buget de asigurari sociale echilibrat sau cu un usor deficit pana in 2017, care va asigura plata pensiilor, precum si un excedent la finalul acestui interval, a afirmat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

"Romanii reusesc, prin contributiile pe care le platesc la salarii, sa asigure cresterea pensiilor pentru 2009 si in perspectiva. Am prezentat sindicatelor proiectia pana in 2020, iar aceasta arata foarte clar ca, pana in 2017, bugetul de asigurari sociale va fi echilibrat sau va avea un foarte usor deficit acoperit fara nicio problema, iar dupa 2017, reintram pe excedent. Romanii sa nu aiba nicio grija, pensiile vor fi platite", a spus Vosganian.

El a aratat ca, potrivit estimarilor Guvernului, contributiile sociale platite de catre salariati vor fi suficiente si in acest an pentru plata pensiilor.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO