Prima pagina

Yoshiro Mori va demisiona

12.03.2001, 00:00 33



Opinia publica japoneza a salutat intentia anuntata a premierului Yoshiro Mori de a demisiona de la conducerea guvernului, informeaza CNN.

Mori, ale carui repetate gafe politice si diplomatice i-au adus o rata de sprijin sub 10%, a anuntat sambata seara ca va demisiona, dupa o intalnire cu liderii Partidului Liberal Democrat, de guvernamant.

Sub conducerea sa, revigorarea economica a Japoniei a dat semne de incetinire accentuata, in timp ce incertitudinea legata de soarta premierului a determinat caderea pietelor financiare in cel mai scazut punct din ultimii 15 ani.

Presa nipona il acuza pe Mori de greutatile financare cu care se confrunta tara si se arata usurata ca acesta a decis sa demisioneze.

Yoshiro Mori va mai ramane in functie pana la inceputul lunii aprilie, pentru a lasa timp coalitiei guvernamentale sa selecteze un viitor sef al guvernului si pentru a evita eventuale confuzii la intalnirea de luna aceasta cu presedintele american George W. Bush.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO