Profesii

Americanii de la A.T. Kearney intra oficial pe piata

09.03.2007, 18:27 20

Compania americana de consultanta manageriala A.T. Kearney, una dintre cele mai importante firme de profil cu activitati in Europa de Sud-Est, va deschide, saptamana viitoare, primul birou din Romania, la Bucuresti.
Compania de consultanta este prezenta pe piata din luna ianuarie, aceasta fiind deschiderea oficiala a biroului. Michael Weiss, principal in cadrul A.T. Kearney si coordonator al activitatii companiei de consultanta pentru Romania, spune ca venirea companiei de consultanta este legata de cel putin patru motive.
"Am ales sa venim aici datorita intrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Pe de alta parte, vorbim despre o tara mare ca suprafata si ca piata de business, fiind in acelasi timp si foarte competitiva si mai dinamica decat alte piete est-europene, cum este Polonia, spre exemplu", a declarat pentru ZF Michael Wiess.
A.T.Kearney, desi deruleaza inca din 2003 proiecte in diverse domenii in Romania, a deschis un birou abia la inceputul acestui an la Bucuresti.
Companiile internationale de consultanta sunt atrase spre piata romaneasca in special datorita nevoilor de schimbare pe care le au multe dintre companiile din sectorul public si privat, dar si datorita agendei consecvente si stabile a privatizarilor, a mai spus Michael Weiss.
In ultimii ani, firma a furnizat pe piata romaneasca servicii de consultanta in special pentru companii din sectoarele energetic, financiar, telecomunicatii, farmaceutic, media si productie.
Conform unui studiu realizat de Business School IEDC din Bled (Slovenia), A.T. Kearney ocupa pozitia de lider de piata in consultanta strategica in Europa de Sud-Est.
Compania are aproape 50 de birouri in peste 30 de state si circa 2.500 de angajati.
Firma a fost infiintata la Chicago, in 1926, iar primul birou din afara SUA a fost deschis in 1964, in Germania.
Pe piata din Europa de Sud-Est, societatea a intrat in urma cu 15 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO