Profesii

Angajatorii americani cauta absolventi

Angajatorii americani cauta absolventi

Click pentru imaginea intreaga

31.07.2006, 18:00 16

Cei mai activi angajatori pentru pozitii de entry level (proaspat absolventi - n. r.) din SUA in acest an nu vor fi neaparat marile companii nationale, ci companii din top Fortune, firme mici si agentii guvernamentale, releva studiul "College Hiring 2006".

"Este un moment excelent sa fii proaspat sau viitor absolvent", spune Rebecca Face, director de relatii publice al Convergys, companie care asigura servicii de outsourcing. "Angajatorii de top par sa realizeze, mai mult ca niciodata, talentul si valoarea pe care absolventii le aduc succesului business-ului", adauga ea.
Procentul managerilor care vor sa angajeze absolventi de facultate in acest an a crescut la 70% comparativ cu 62%, cat era in 2005. Aproape unul din cinci manageri intervievati se asteapta sa angajeze mai multi absolventi decat anul trecut, in timp ce 27% intentioneaza sa creasca nivelul salariilor de intrare.
Companiile care fac angajari vor avea de lucru in perioada imediat urmatoare, 31% dintre manageri spunand ca majoritatea angajarilor pe pozitii de entry-level se vor face in al treilea trimestru al acestui an.

Ce cauta angajatorii

Studentii care spera sa gaseasca un job in una dintre aceste companii trebuie sa se asigue ca CV-ul reflecta experienta.
Potrivit studiului "College Hiring 2006", unul din patru angajatori considera ca experienta relevanta este un factor-cheie in momentul evaluarii unui candidat entry-level. Alti factori pe care managerii ii iau in considerare sunt:
compatibilitatea dintre profilul candidatului si cultura organizatiei (21%)
background-ul educational (19%)
entuziasmul candidatului (12%)
deschiderea la nou a candidatului (8%)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO