Profesii

Angajatorii din FMCG fac planuri de recrutare

Angajatorii din FMCG fac planuri de recrutare

Click pentru imaginea intreaga

11.09.2006, 17:21 68

Industria bunurilor de larg consum a lansat una dintre cele mai consistente oferte de joburi de-a lungul saptamanii trecute. Posturile scoase la concurs acopera arii de specializare variate, de la management de brand pana la vanzari.
Marii jucatori din diferite zone ale pietei de FMCG au anuntat in jur de 17 pozitii libere, fiind depasiti ca volum propus de angajari doar de companiile farmaceutice, care in ultimele luni s-au plasat constant in topul celor mai activi angajatori.
Nestle, L'Oreal, Quadrant Amroq Beverages sau Kraft Foods sunt cateva dintre brandurile de angajatori din industria bunurilor de larg consum care si-au facut simtita prezenta pe piata muncii, saptamana trecuta.
Spre exemplu, compania de produse alimentare Nestle are nevoie de un business analyst care sa se alature echipei de implementare a sistemului SAP, precum si de un sales assistant pentru departamentul foodservices din Bucuresti. De asemenea, Nestle mai angajeaza pentru pozitiile de foodservices executives, pentru Bucuresti si Craiova, iar candidatii trebuie sa aiba experienta de cel putin doi ani in vanzari
Filiala locala a companiei de cosmetice L'Oreal asteapta candidati pentru pozitia de brand manager, in Bucuresti, si de reprezentanti medicali atat pentru zona Capitalei, cat si pentru Cluj. Aceste posturi vor viza promovarea unui nou brand pe segmentul de produse dermatologice, iar candidatii interesati sa aplice trebuie sa aiba experienta relevanta in industria cosmetica sau farmaceutica. Pe langa aceste pozitii, L'Oreal mai cauta un responsabil de achizitii pentru departamentul de administrare si operatiuni.
Din domeniul bauturilor, cea mai interesanta oferta a venit de la Quadrant Amroq Beverages, care urmareste sa isi acopere pozitiile de key account manager, key account sales agent si on premise developer. Cerintele pentru acestea implica studii superioare si experienta pe un post similar.
Producatorul de cafea si ciocolata Kraft Foods Romania asteapta candidati cu experienta de cel putin doi an in finante, dintre care minim un an in zona taxelor, pentru postul de tax analyst, din Capitala.
"Industria bunurilor de larg consum este un domeniu in care s-a castigat intodeauna bine, mai ales pe partea de vanzari. In prezent, se cauta foarte mult brand manageri, directori de vanzari sau directori comerciali" spune Cristina Feodorovici, consultant in cadrul firmei de recrutare Advice Human Resources.
Ea precizeaza ca, daca inainte angajatorii de profil preferau recrutarea directa, foarte multi dintre ei s-au orientat catre serviciile firmelor specializate.
Potrivit lui Feodorovici, in prezent, un brand manager care activeaza in FMCG se bucura de un salariu lunar net de 1.300-2.000 de euro.
Piata farmaceutica a fost din nou una dintre cele mai ofertante din punct de vedere al joburilor propuse, principalele pozitii vacante in randul companiilor de profil vizand in principal reprezentantii medicali. Recrutarile vizate de Terapia-Ranbaxy si Merck Sharp & Dohme au fost doar cateva dintre noutatile din aceasta zona. Terapia-Ranbaxy cauta reprezentanti medicali pentru zona Bucuresti si pentru 31 de judete din tara, in timp ce Merck Sharp & Dohme cauta aceeasi specializare pentru afacerile derulate in opt dintre marile orase ale tarii, printre care Brasov, Bucuresti, Cluj, Iasi sau Timisoara.
Oferte interesante au mai venit saptamana trecuta din zona serviciilor profesionale, a industriei auto sau chiar a celei enerhetice.
Astfel, compania de audit Ernst & Young angajeaza pe pozitiile de senior accountats sau IT senior advisors, pentru care cere cel putin trei ani de experienta.
In industria auto, Porsche Romania are un post liber de director regional de vanzari pentru marca Audi, in timp ce Toyota Romania asteapta candidaturi pentru postul de chief accountant.
Cele mai mari companii de pe piata autohtona a energiei, Petrom si Rompetrol, si-au facut si ele planuri de recrutari. Petrom are nevoie de oameni pentru posturile de payroll expert, direct taxes expert si indirect taxes expert, iar Rompetrol recruteaza pentru pozitia de process engineer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO