Profesii

ASEBUSS semnează un parteneriat cu una dintre cele mai mari zece şcoli de afaceri din Statele Unite, pentru programul de Executive MBA din România

ASEBUSS semnează un parteneriat cu una dintre cele mai...

Autor: Cristina Bellu

12.09.2023, 11:33 553

ASEBUSS Business School a semnat un acord de colaborare cu şcoala de afaceri Robinson College of Business din cadrul Georgia State University din Atlanta, alături de care va organiza programul de Executive MBA din România, începând cu 2024.

Robinson College of Business este una dintre cele mai mari trei şcoli de afaceri din sudul Statelor Unite şi una dintre cele mai mari zece şcoli de afaceri din SUA, iar la cursurile programelor pe care le organizează vin studenţi din peste 100 de ţări.

În ultimii 20 de ani, programul de EMBA ASEBUSS a fost oferit în România în parteneriat cu o altă universitate din Atlanta, Kennesaw State University, care se va încheia în toamna anului 2024, potrivit oficialilor instituţiei.

”În ultimii 30 de ani, ASEBUSS a format peste 1.500 de manageri şi antreprenori din România, iar know-how-ul american venit prin prisma schimbului de experienţe cu profesorii şi cu studenţii din SUA a impulsionat standardizarea practicilor, procedurilor şi proceselor din business şi a condus la crearea unui limbaj comun, ceea ce a ajutat accelerarea creşterii economiei României per ansamblu. Prin noul acord cu Robinson College vom continua să îmbunătăţim experienţele oferite cursanţilor şi să devenim din ce în ce mai buni în fiecare zi”, spune Ovidiu Dîmbean-Creţa, rectorul ASEBUSS.

Colaborarea dintre cele două şcoli de afaceri implică, printre altele, includerea profesorilor în programe de mobilitate internaţională (întrucât vor ţine cursuri în cele două universităţi în ariile lor de specializare), programe de schimb de experienţă pentru studenţii români şi americani, realizarea unor programe de cercetare în colaborare sau organizarea de evenimente de interes pentru ambele instituţii.

”Marele avantaj adus de schimbul de experienţă dintre managerii români şi  profesorii şi studenţii americani este dat de faptul că aceştia se completează atunci când lucrează în echipă şi preiau unii de la alţii cele mai bune practici de management. Iar rezultatele de până acum ai primilor 30 de ani de educaţie managerială din România au fost spectaculoase”, adaugă Ovidiu Dîmbean-Creţa.

În perioada 2003-2023, programul de EMBA ASEBUSS a fost oferit în parteneriat cu universitatea Kennesaw State University din Atlanta, iar în perioada 1993 – 2003 programul a fost organizat în parteneriat cu University of Washington din Seattle.

Ultima serie de absolvenţi ai EMBA-ului organizat în parteneriat cu Kennesaw State University va încheia cursurile în toamna anului 2024.

În prezent, ASEBUSS Business School oferă două programe de educaţie managerială în România: Executive MBA ASEBUSS în parteneriat cu Robinson College din cadrul Georgia State University din Atlanta şi Entrepreneurial MBA ASEBUSS oferit în parteneriat cu Washburn University din Topeka, Kansas.

Primul program de Executive MBA ASEBUSS a fost organizat în 1993, iar programul Entrepreneurial MBA ASEBUSS a început în 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO