Profesii

Carpatair pregateste piloti la o scoala proprie

02.11.2008, 16:19 130

"Pe fondul actualei crize de personal aeronautic din intreaga Europa am fost nevoiti sa luam masuri. Astfel, am initiat acest proiect amplu cu mai bine de un an in urma, o investitie majora pentru Carpatair, avand in vedere ca scoala e dotata cu simulator, va avea aeronave de antrenament si personal specializat pentru pregatire", a spus Paula Ardelean, vice president sales al Carpatair.

Ardelean a precizat ca acreditarea pentru Carpatair Flight Traning a fost primita in luna octombrie a acestui an. Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei, Carpatair recruteaza piloti atat din Romania, cat si din strainatate, ponderea acestora fiind relativ egala. Totodata, criza de personal din aceasta industrie a determinat reprezentantii companiei sa ridice salariile la nivelul celor din Europa.
Potrivit reprezentantilor de pe piata aeriana, un comandant de nava incaseaza lunar peste 4.000 de euro, iar salariul mediu al unui pilot se duce inspre 3.000 de euro. Salariile din industria aeriana sunt astfel printre cele mai ridicate din Romania, dupa cele din industria bancara.
Compania Carpatair, care a rulat anul trecut afaceri de peste 80 mil. euro, a fost infiintata acum noua ani de Nicolae Petrov, iar in actionariat au intrat la scurt timp oameni de afaceri importanti din mediul de business international, printre care Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, sau Moritz Suter, fondatorul Crossair.
Petrov, care a infiintat si compania aeriana Moldavian Airlines cu un actionariat similar, este el insusi de profesie pilot.
Nicolae Petrov practica aceasta meserie de la 21 de ani, in 1987 absolvind cursurile la Scoala Superioara de Piloti Militari Kacha. Pe piata locala cea mai cunsocuta scoala de profil este Scoala Superioara de Aviatie Civila.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO