Profesii

„Cel mai bun specialist nu este neapărat şi cel mai bun manager“

Ioana Bran, consultant şi coordonator regional pentru Braşov în cadrul companiei de training Ascendis

Ioana Bran, consultant şi coordonator regional pentru Braşov în cadrul companiei de training Ascendis

Autor: Adelina Mihai

24.11.2015, 00:06 994
Companiile din centrul ţării care îşi extind activitatea şi care fac angajări masive sunt nevoite să facă promovări, iar primii „vizaţi“ pentru poziţiile de middle şi top management sunt cei mai buni specialişti dintr-un anumit domeniu, a spus Ioana Bran, consultant şi coordonator regional pentru Braşov în cadrul companiei de training Ascendis.
 
„Atunci când angajaţii nu au abilităţile „soft“ necesare poziţiilor pentru care au fost promovaţi angajaţii, se iau măsuri pentru îmbunătăţirea acestora prin programe de training. Ca o noutate, în zona Braşovului sunt în prezent academiile de management. Datorită dezvoltării puternice care există în momentul de faţă în companiile din zonă, se iau oameni  din toate domeniile care nu sunt foarte bine pregătiţi pentru rolurile pe care le primesc. Şi atunci se întâmplă să se ia cel mai bun specialist şi să se pună manager peste o echipă. Însă dacă eşti cel mai bun specialist, asta nu înseamnă neapărat că vei fi şi un bun manager, pentru că ai nevoie de abilităţi şi de competenţe diferite“, a spus Ioana Bran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO