Profesii

Cine pune mai mulţi bani deoparte, bărbatul sau femeia?

Cine pune mai mulţi bani deoparte, bărbatul sau femeia? - Studiu

Autor: Octavian Calei

27.10.2012, 15:37 305

Bărbaţii reuşesc să pună de o parte mai mulţi bani pentru pensie decât femeile, arată un studiu realizat în Marea Britanie. Raportul alcătuit de către firma de investiţii Scottish Widows arată că discrepanţa dintre sexe la capitolul economisirii a crescut cu 10% faţă de anul trecut, la 30.000 de lire sterline (36.850 euro), scrie CNBC.

"În termeni de economisiri pentru pensie, femeile reuşesc să pună deoparte, în medie, cu 776 de lire sterline (950 euro) mai puţin decât bărbaţii pe an - diferenţa fiind mult mai mare faţă de anul trecut, de 700 de lire sterline (860 euro)", arată studiul.

De asemenea, raportul alcătuit pe 5.200 de adulţi a dezvăluit că numărul femeilor care nu strâng deloc bani pentru pensionare a crescut faţă de anul trecut, la 26%, faţă de procentul de 19% al bărbaţilor care nu economisesc niciun ban.

"Diferenţele semnificative ale stilului de viaţă, precum şi probabilitatea mult mai mare de a lucra part-time sau de a avea responsabilităţi casnice full-time, înseamnă că femeile vor avea dificultăţi în a economisi pe termen lung pentru pensie", a spus Lynn Graves, şeful departamentului de pensii de la Scottish Widows.

Studiul a descoperit că 31% dintre femei au ca prioritate achitarea creditelor, suma medie de îndatorare urcând de la 10.174 de lire sterline în 2011 (12.500 euro) la 10.922 lire sterline (13.400 euro) în 2012.

Aproximativ 42% dintre femei preferă să pună bani de-o parte pentru "zile negre" în loc să investească într-un fond de pensii.

Reforma sistemului de pensii şi creşterea vârstei de pensionare sunt două problematici cu care se confruntă multe state ale lumii, pe măsură ce speranţa de viaţă a populaţiei creşte şi rata natalităţii scade, ducând la o forţă de muncă mai restrânsă şi la un număr de pensionari mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO