Eveniment

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat, Ministerul Muncii: Momentan nu vedem concedieri colective în piaţă, suntem tot într-un deficit de forţă de muncă

ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat, Ministerul Muncii: Vedem în continuare un deficit pe piaţa voastră de muncă, deficit care nu e doar în România, este în toată Europa.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat, Ministerul Muncii: Vedem în continuare un deficit pe piaţa voastră de muncă, deficit care nu e doar în România, este în toată Europa.

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.04.2024, 17:00 98

„Am înţeles că ar exista îngrijorări dintr-o zonă a pieţei cum că există riscul să ne trezim în faţa unor concedieri. Am vorbit chiar săptămâna trecută cu toţi directorii de AJOFM-uri din ţară, nu ne aflăm încă în acea zonă, dar le-am rugat să fie foarte atente, să monitorizeze situaţia punctual.”

În piaţa muncii locală nu observă încă procese majore de concedieri colective, iar companiile active aici suferă în continuare din cauza deficitului de forţă de muncă, susţine Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

„Momentan suntem tot într-un deficit de forţă de muncă, avem creştere de număr de contracte de muncă, continuăm să aducem muncitori străini. Am înţeles că ar exista îngrijorări dintr-o zonă a pieţei cum că există riscul să ne trezim în faţa unor concedieri. Am vorbit chiar săptămâna trecută cu toţi directorii de AJOFM-uri din ţară, nu ne aflăm încă în acea zonă, dar le-am rugat să fie foarte atente, să monitorizeze situaţia punctual, pentru că, repet, în pofida unor îngrijorări care există în piaţă, momentan nu vedem aşa ceva.

Dimpotrivă, vedem în continuare un deficit pe piaţa voastră de muncă, deficit care nu e doar în România, este în toată Europa”, a spus Cristian Vasilcoiu în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO