Profesii

Cum îşi mai reduc costurile companiile care vor să le facă angajatelor cadouri de 8 Martie

Cum îşi mai reduc costurile companiile care vor să le...

Autor: Corina Mirea

03.03.2014, 14:12 960

Câteva sute de companii au preferat anul acesta să ofere de 8 Martie angajatelor, în schimbul florilor, dulciurilor sau a cosmeticelor, carduri cadou. Cum acestea sunt scutite de impozite şi taxe, angajatorii care au înlocuit şi primele sau bonusurile în bani cu cardurile cadou îşi vor reduce cheltuielile cu 35%, potrivit companiei emitente de tichete Edenred România, cu afaceri de 13 mil. euro în 2012.

Cardurile sunt o variantă selectată atât de companii foarte mari, cu sute sau mii de salariate, dar şi de companii mici, antreprenoriale. Argumentul principal este flexibilitatea deplină a acestora  - practice, fiecare salariată primeşte o sesiune de shopping personal. Pentru companiile mici primează eficienţa financiară datorată scutirii de taxe şi impozite pe sumele oferite, în timp ce companiile mari apreciază şi economia considerabilă de timp în comanda, administrarea şi distribuirea cardurilor către salariate faţă de cadourile tradiţionale”, spune Iulian Alexe, director de marketing şi business development al Edenred România.

Companiile care aleg să ofere angajatelor carduri cadou în valoare de până în 150 de lei/persoană beneficiază de scutire de la plata taxelor şi a contribuţiilor salariale şi patronale. În plus, acestea sunt scutite şi de impozitul de 16% pe venitul angajatului.

Cardurile cadou pot fi folosite în magazine de modă şi accesorii, pentru casă şi grădină, în supermarketuri, librării, pentru achiziţionarea cosmeticelor, în farmacii, florării sau în magazine pentru copii.

Aproape jumătate dintre angajaţii din România (2 mi­lioane din 4,3 milioane de persoane) primesc tichete de masă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO