Profesii

GE: Obiectivul nostru este formarea unei retele regionale de lideri

21.05.2007, 22:16 118

Fundatia General Electric (GE) si Institutul International de Educatie (IIE) au lansat in Romania un program de burse, Scholar Leaders, adresat studentilor aflati in anul doi de studiu in domenii ca economie, management, inginerie si tehnologie. "Dupa succesul avut in 2002, in Ungaria, programul Scholar Leaders s-a dezvoltat puternic la nivel regional in ultimii cinci ani.
In Cehia el se afla la a treia editie, iar in Polonia, acest program se desfasoara de patru ani. Din 2002, 191 de studenti din Europa Centrala si de Est au beneficiat de acest tip de burse", a spus Christopher Medalis, directorul Biroului European al IIE. Din Romania au fost selectate Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj, Universitatea Politehnica si Academia de Studii Economice din Bucuresti. Un comitet independent de selectie a desemnat 15 studenti, care vor beneficia de o bursa anuala de 1.000 de euro, timp de trei ani.
"Desi vor continua sa invete in aceleasi universitati, cei selectati vor participa la seminarii internationale. De asemenea, ei vor putea urmari la lucru managerii GE, astfel incat sa isi formeze o parere despre viata de zi cu zi a unui manager in cadrul unei companii internationale. Obiectivul nostru este formarea unei retele regionale de lideri in Europa Centrala si de Est", a precizat Dan Ionescu, director regional GE pentru Europa de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO