Profesii

IBR aduce al 13-lea MBA de pe piata locala

09.08.2009, 16:23 196

Institutul Bancar Roman, institutie care ofera training in domeniul financiar-bancar, a adus in Romania programul Professional MBA oferit de University of Wales, una dintre cele mai cunoscute institutii de invatamant britanic.

"Taxa de scolarizare este de 8.000 de euro, iar programul se desfasoara pe parcursul a trei semestre, timp de un an si jumatate", a precizat Vasile Secares, managerul programului.

In cadrul programului vor preda profesori din Marea Britanie si din Grecia, insa nu se exclude posibilitatea ca pe viitor sa existe si profesori romani.

"Dupa ce am evaluat piata am avut o surpriza, pentru ca a crescut interesul pentru formele de pregatire superioare", a mai spus Secares.

Perioada de inscriere se desfasoara intre 15 august si 15 septembrie, pentru prima serie de studenti fiind alocate 25 de locuri. Urmatoarea serie de studenti va incepe cursurile in luna martie a anului viitor.

Printre criteriile de admitere in cadrul programului se numara absolvirea unei facultati sau a unui program universitar, experienta profesionala de minim doi ani, un certificat care atesta o buna cunoastere a limbii engleze, doua scrisori de recomandare din partea profesorilor sau a colegilor din domeniul de activitate, precum si un interviu sustinut cu reprezentantii IBR.

IBR intra pe o piata in care exista 12 programe de MBA, din care cinci sunt programe de Executive MBA.

Cu toate acestea, piata romaneasca de MBA-uri este cu mult in spatele unor tari din regiune, precum Ungaria, Polonia sau Slovenia, unde se regasesc centre academice puternice de business.

 

 

Programele de MBA/EMBA din Romania

 1. EMBA WU Executive Academy Viena

 2. EMBA CEU Business School

 3. EMBA Asebuss

 4. MBA OU Business School

 5. MBA DeSales University/Universitatea Romano-Americana

 6. EMBA Tiffin University

 7. EMBA Sheffield City College

 8. MBA Romano-Canadian/ASE

 9. MBA Fine University of Wales

 10. MBA City University of Seattle

 11. MBA Romano-German/ASE

 12. MBA INDE/CNAM Paris

 13. MBA Professional University of Wales

 

Professional MBA:

  • Oferit de Univerity of Wales
  • Managerul programului: Vasile Secares
  • Pret: 8.000 de euro
  • Perioada de inscriere: 15 august-15 septembrie
  • Durata: 18 luni
  • Numar de locuri: 25
  • Specializari: finante, marketing, management general, managementul resurselor umane
  • Profesori din Marea Britanie si Grecia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO