Profesii

Ministrul Muncii: Se urmăreşte ca salariul minim pe economie să fie unic, între 600 şi 700 de lei

19.08.2010, 19:18 31

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, joi, la Târgovişte,că se urmăreşte ca salariul minim pe economie să fie unic, încuantum cuprins între 600 şi 700 de lei, în acest sens existândnegocieri cu sindicatele şi cu patronatele, informează Mediafax.

"În ceea ce priveşte salariul minim pe economie, suntem înnegocieri şi cu sindicatele, şi cu patronatele ca să unificăm aşanumitele salarii minime pe economie în sistemul bugetar, care defapt nu are un salariu minim brut. Acela este minim pe economie,600 de lei acum, şi are prima treaptă de salarizare 700. Vom face osingură valoare şi o să încercăm să o ducem la peste 600 de lei. Nuvă pot spune acum cifra la care o să ne angajăm. Urmează săcontinuăm negocierile. Mâine (vineri -n.r.) la ora 12,00, avem oîntrunire cu liderii celor cinci confederaţii sindicale la nivel depremier, ministrul Muncii, ministrul de Finanţe pentru a face odiscuţie şi pe probleme de salarizare şi pe problema salariuluiminim pe economie", a declarat, într-o conferinţă de presă, MihaiŞeitan.

Totodată, el a mai spus că salariile bugetarilor vor creşte,anul viitor, cu peste 10 la sută, dar se va renunţa la cel de-al13-lea salariu şi la primele de vacanţă.

"Legea asumării răspunderii, care a redus cu 25% salariul, estefăcută până la sfârşitul anului, urmând ca în 2011, potrivitaceleiaşi legi, să se revină pe creşteri salariale, în funcţie derestructurările bugetare şi de anvelopa financiară a anului următorpentru salarii. Ca atare, creşterea salarială va pleca de laaceastă reducere, vor creşte salariile, dar nu vor creşte la toatălumea cu 25%, ci, în medie, cu ceea ce reuşim să obţinem dinrestructurarea aceasta şi ţinând cont de această anvelopă", aafirmat Şeitan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO