Profesii

Organizatiile care fuzioneaza raman fara management timp de 74 de zile

25.02.2008, 20:10 17

Fuziunile si achizitiile europene pot fi un joc periculos atunci cand se ia in considerare inlocuirea echipei de management, arata un studiu al companiei de consultanta in management Hay Group.
Timpul de numire a unei noi ehipe de management in organizatiile care fuzioneaza dureaza in medie 74 de zile, potrivit declaratiilor managerilor cu experienta in fuziuni si achizitii. Aceasta intarziere lasa insa companiile nou fuzionate fara lideri si fara o directie strategica timp de doua luni si jumatate, perioada considerata de specialisti ingrijoratoare. "Leadershipul reprezinta un lucru vital care lipseste in fuziunile si achizitiile europene. Capacitatea de a integra in mod eficient organizatiile care fuzioneaza se afla in primul rand in mainile echipei din conducere", a precizat David Derain, director in cadrul Hay Group, responsabil pentru Studiul Fuziuni si Achizitii in zona EMEA (Orientul Mijlociu, Europa si Africa).
Companiile care au facut o prioritate din identificarea capacitatii de leadership in etapa de evaluare a achizitiei au avut un succes de patru ori mai mare in atingerea obiectivelor fuziunii, potrivit Hay Group.

50% din organizatiile care au neglijat evaluarea capacitatilor de leadership s-au lovit de un climat destructiv
25% din companii descriu efectul fuziunilor ca pe"un soc cultural"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO