Profesii

Pe scurt

08.02.2009, 16:27 23

Intesa Sanpaolo Bank ofera tinerilor burse de 12.000 de euro in Italia
Intesa Sanpaolo Bank impreuna cu Grupul Intesa Sanpaolo ofera burse de studiu in Italia in valoare de 12.000 de euro tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani. Initiativa face parte din cadrul programului de burse Intercultura si vizeaza elevii de liceu, care pot studia astfel timp de un an in Italia. "Obiectivul nostru este sa extindem programele educationale si la nivel de studii superioare prin parteneriate cu diferite universitati", a spus Nicola Calabro, directorul general al Intesa Sanpaolo Bank. Bursa Intercultura acopera toate cheltuielile necesare elevilor, inclusiv transportul si cazarea si ofera, de asemenea, sansa de a petrece un an intr-o familie italiana. Intesa Sanpaolo Bank Romania este parte a unuia dintre cele mai importante grupuri financiare din lume. In prezent, banca detine 92 de unitati la nivelul intregii tari.
 
Blue Air investeste in trainingul a 300 de angajati
Blue Air, cel mai mare operator low-cost de pe piata locala, va investi in cursuri de customer service pentru 300 de angajati. "O modalitate de a te diferentia pe o astfel de piata (tot mai competitiva - n.r.) este sa reusesti sa le oferi pasagerilor tai, dincolo de preturi si orare avantajoase, si o experienta de zbor placuta, surprinzatoare si memorabila. Daca ei pleaca de la tine multumiti si cu zambetul pe buze, inseamna ca ai reusit sa iti construiesti o strategie de succes pe termen lung", a explicat Chris Daffy, managing partner al Service Excellence Solutions (SES), companie care ofera consultanta strategica de customer service si care, in parteneriat cu compania de consultanta Human Synergistics Romania, va livra cursurile de customer service. Blue Air a transportat in anul 2007 peste 900.000 de pasageri si estimeaza pentru acest an un total de 1,5 milioane de calatori. Totodata, pentru anul 2009, compania previzioneaza afaceri de 150 de milioane de euro.
 
Mona Neagoe, singurul partener roman din cadrul Pedersen&Partners
Mona Neagoe a fost promovata ca partener si co-actionar al companiei de executive search Pedersen&Partners, care are 37 de birouri in 36 de tari. Odata cu ea, si Evita Lune impreuna cu Gautier Vasseur au fost promovati pe aceeasi pozitie. Lune coordoneaza activitatea pe care o are compania in Letonia si Estonia, in timp ce Gautier se afla in Almaty, unde dezvolta operatiunile din Asia Centrala. Mona Neagoe s-a alaturat Pedersen & Partners la sfarsitul anului 2005, pe pozitia de country manager. Experienta sa anterioara include zece ani de consultanta in Andersen si Ernst & Young. De-a lungul carierei sale, a coordonat peste 100 de proiecte de recrutare in private equity, servicii financiare, consultanta sau IT, atat in tara, cat si in Moldova, Serbia, Bulgaria, Ucraina si Ungaria. Neagoe lucreaza in biroul din Bucuresti si supervizeaza Serbia si Republica Moldova si este singura romanca care ocupa pozitia de partener in Pedersen & Partners.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO