Profesii

Sârbu: Codul Muncii stabileşte o perioadă-tampon de 45 de zile la disponibilizări colective

Autor: Ciolac Florin

07.03.2011, 14:19 36

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, luni, că în cadruldiscuţiilor din coaliţia guvernamentală s-a convenit ca în CodulMuncii să se prevadă că disponibilizaţii colectiv au prioritare lareangajare o perioadă de 45 de zile.

Sârbu a afirmat că partidele din arcul guvernamental au acceptatvarianta propusă de UNRP în ceea ce priveşte disponibilizărilecolective.

Astfel, varianta Codului Muncii pe care Guvernul îşi va angajarăspunderea, marţi, în Parlament, va introduce o perioadă de 45 dezile de la disponibilizarea colectivă în care angajatorul să fieobligat să angajeze aceleaşi persoane, pe aceleaşi posturi, fărăconcurs sau perioadă de probă.

Varianta iniţială propusă de Guvern dădea libertateangajatorulului, în cazul disponibilizărilor colective, săreangajeze alte persoane pe posturile reînfiinţate.

"Se pune astfel o barieră în calea unor abuzuri patronale. Credcă este o măsură de protecţie destul de rezonabilă", a spus Sârbu,referindu-se şi la negocierile pe care UNPR le-a avut cusindicatele pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO