Profesii

Siveco angajeaza 250 de specialisti software pana la sfarsitul acestui an

Siveco angajeaza 250 de specialisti software pana la sfarsitul acestui an

Irina Socol are in plan sa-si mareasca numarul de angajati cu aproximativ 50% in patru luni

29.08.2006, 18:48 229

Producatorul de aplicatii software Siveco Romania are in plan sa angajeze pana la sfarsitul acestui an 250 de specialisti software, ca urmare a dezvoltarii afacerilor la nivel international.
"Siveco este o echipa tanara si dinamica si noi suntem interesati ca printre cei 250 de noi specialisti in domeniul software sa se numere si tineri absolventi de facultate", a spus Irina Socol, director general al Siveco Romania.
Astfel, Siveco isi va creste numarul de angajati cu aproximativ 50%, de la 500, cati are in prezent, la 750, recrutarea noilor angajati facandu-se atat prin intermediul unor agentii specializate, cat si prin forte proprii. Specialistii software reprezinta in acest moment aproximativ 80% din echipa Siveco, restul de 20% fiind angajati pe domeniul administrativ, a declarat Anca Crahmaliuc, director de marketing al Siveco.
"Suntem interesati in special de specialisti cu experienta, atat pe partea de programare, cat si pe partea de management de proiect si analiza de business, cum ar fi pozitiile de programator Senior Oracle si programator Senior Java, Senior Project Manager sau Senior Business Analyst", a declarat Daniela Bichir, director de resurse umane al companiei. Siveco Romania investeste constant in instruirea angajatilor, alocand anual un procent din bugetul companiei pentru perfectionarea specialistilor sai. Spre exemplu, numai in primele 6 luni ale anului, aproximativ 250 de angajati Siveco au urmat cursuri de instruire externa.
Domeniile de instruire oferite de Siveco sunt variate, fiecare angajat avand acces la cursuri legate de planul individual de cariera. Sunt cursuri de programare, de project management, de vanzari, de asigurarea calitatii, cursuri legate de dezvoltare "soft-skills" - abilitati de prezentare, negociere, customer care - si MBA.
"Noi consideram ca cel mai important bun al companiei sunt angajatii, motiv pentru care investim in permanenta in imbunatatirea competenentelor lor si le asiguram cele mai bune conditii pentru a evolua in directia pe care si-o doresc", a declarat Irina Socol.
"Salariul mediu al unui programator porneste de la 300-400 de euro si ajunge dupa doi ani de experienta la aproximativ 600 pana la 800 de euro. In functie de specializare si daca vorbim de specialisti foarte buni, salariile pot depasi usor 1.000 de euro pe luna", este de parere Ana Ionescu, consultant in cadrul Pluri Consultants Romania.
In 2005, Siveco Romania a raportat o cifra de afaceri de 37,6 milioane de dolari (29,4 mil. euro), din care 66% provine de la clienti interni, iar diferenta de la companii externe. Pentru 2006, compania si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri cu 20%, la peste 45 de milioane de dolari (35,2 mil. euro).
Siveco Romania are in plan sa se listeze la bursa in 2009, insa potrivit oficialilor companiei, titlurile vor fi listate la o "bursa de valori necunoscuta", numai daca Intel Capital si Polish Enterprise Fund V (PEF V), doi dintre actionarii companiei, nu isi vor vinde integral participatiile pana in 2008.
In luna iulie 2005, Siveco Romania a anuntat o investitie de 12 milioane de dolari (9,3 mil. euro) realizata de Enterprise Investors, administratorul fondurilor Polish Enterprise, si Intel Capital, fondul de investitii al companiei americane Intel, printr-o achizitie de actiuni existente si o majorare de capital.
In urma infuziei de capital, PEF V si Intel Capital detin 22,5%, respectiv 10%, din actiunile emise de Siveco. Ceilalti actionari sunt Siveco Netherlands BV (Olanda) care detine 42,2% din titlurile companiei, Irina Socol cu 10,976%, Alexandru Radasanu cu 7,62%, Siveco Romania, cu 3,74% din companie, Florian Ilia cu 2,68%, Daniela Bichir cu 0,136% si Aurora Crusti cu 0,136%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO