Profesii

Topul celor mai mari salarii cunoscute din companiile de stat

Topul celor mai mari salarii cunoscute din companiile de...

Autor: Adelina Mihai

08.06.2013, 08:07 1044

Cel mai mare salariu plătit unui manager de la stat în 2013 a fost în valoare de 16.600 de euro brut şi a fost încasat de către şeful Tarom, belgianul Christian Heinzmann, primul manager privat ales în noiembrie anul trecut. Deşi este probabil cel mai bine plătit angajat de la stat, sub conducerea lui Heinzmann, Tarom a înregistrat pierderi de peste 15 mil. euro în primele patru luni ale acestui an.

Managerii de la stat cu cele mai mici salarii în 2013, de 960 de euro brut au fost directorii companiilor din cadrul Ministerului Transporturilor, Adiministraţia Porturilor Dunării Maritime S.A Galaţi şi Aeroportul Internaţional M.Kogalniceanu Constanţa.

Ministerul de Finan­ţe a trimis săptămâna trecută un comunicat de presă în care s-au precizat valorile ob­ţi­nute din indemnizaţiile de conducere ale direc­torilor generali/preşedinţilor a 38 de companii de stat şi regii auto­no­me. Cu o săptămână în urmă, Gu­vernul a publicat un tabel cu companiile în care managerii aveau indemnizaţii mai mari de 2.500 de euro brut pe lună. Valorile salariale au fost făcute publice după ce Guvernul a decis prin­tr-o ordonanţă de urgenţă, să limiteze salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă de activitate.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO