Profesii

XL World recruteaza 270 de oameni pentru call-center

22.06.2007, 18:57 239

Compania XL World Romania, furnizor de servicii de tip call-center si support, deruleaza o campanie de recrutare care vizeaza angajarea a 270 de oameni pentru ocuparea pozitiilor de operator call-center in centrele pe care compania le are la Iasi, Bacau si Oradea.
Cea mai mare parte a recrutarilor se fac pentru call-center-ul din Iasi, unde XL World are nevoie de 200 de operatori.
"Facem angajari in mod constant. De la inceputul anului am facut aproape 100 de angajari, iar pana la sfarsitul lui septembrie vom mai face inca 270", a declarat pentru ZF Loredana Pascu, director executiv al XL World Romania.
Compania are in prezent peste 800 de angajati, dintre care aproape 400 au fost recrutati in cursul anului trecut.
Salariile pentru pozitii de entry-level in call-centere pornesc de la cateva sute de euro, dar pot depasi 1.000 de euro in cazul unui team leader sau manager de proiect, potrivit informatiilor din piata.
Cei 270 de angajati vor lucra in telemarketing in italiana, engleza, franceza, polona, portugheza, slovaca, spaniola sau in una dintre limbile nordice.
Compania va organiza pe perioada verii cursuri de italiana pentru candidatii selectati. "In cazul limbii italiene suntem dispusi sa facem cursuri, intrucat este vorba despre o limba mai accesibila, care se poate invata mai usor", spune Pascu.
Aproape 95% dintre clientii XL World sunt internationali, compania utilizand in call-centere 14 limbi straine. Principalele domenii din care provin clientii XL World Romania sunt telecom, financiar-bancar si IT. XL World Romania a inregistrat anul trecut afaceri de 3,5 mil. euro pe piata locala, in crestere cu 300% fata de 2005, cand a raportat venituri de 1,2 mil. euro. In primele trei luni ale acestui an, veniturile companiei s-au ridicat la peste 1,3 mil. euro, pe fondul extinderii operatiunilor si a campaniilor de recrutare.
Compania are in prezent trei sedii operative in tara, la Iasi, Bacau si Oradea si vizeaza deschiderea unui birou comercial in Capitala. "Resursa umana este mai usor de gasit in marile centre universitare din provincie", precizeaza directorul executiv al XL World.
XL World are sediul central in Marea Britanie.
Pe segmentul call-center, Romania concureaza cu India si alte tari din Orient, iar pe plan regional cu Bulgaria. Potrivit ultimelor date disponibile, in Romania exista 250 de call-center, iar ritmul de crestere al pietei este de aproximativ 20-30 de unitati pe an. Investitia necesara deschiderii unui call-center cu 400 de angajati este de aproximativ un milion de euro. Piata de call-centere a fost evaluata la sfarsitul anului trecut la 73,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO