Proprietăţi

Austriecii fac un proiect logistic pe Bucuresti-Pitesti

20.08.2007, 17:58 26

Gebruder Weiss, cea mai mare companie privata de transport si logistica din Austria, a achizitionat un teren cu o suprafata de 70.000 de metri patrati pe autostrada Bucuresti-Pitesti, unde intentioneaza sa-si dezvolte activitatea prin construirea unor depozite care vor avea, intr-o prima faza, o suprafata de 12.000 de metri patrati.
Lotul de teren se afla la kilometrul 23 al autostrazii, investitia in preluarea terenului, precum si in dezvoltarea primei faze a proiectului fiind de aproximativ 10 milioane de euro, a anuntat compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, intermediarul tranzactiei.
"Zona kilometrului 23 cunoaste o dezvoltare rapida pe segmentul logistic si de productie, fiind si alte companii cunoscute care isi dezvolta facilitati in regiune", apreciaza Ionut Ciocan, consultant in cadrul departamentului industrial al DTZ.
Gebruder Weiss are sediul central in Lauterach, Austria, si peste 3.900 de angajati in 134 de locatii din 21 de tari. Firma dezvolta solutii de transport si logistica, fiind prezenta pe piata locala din anul 2001.
DTZ Echinox are unul dintre cele mai active departamente logistice de pe piata locala, dupa ce saptamana trecuta reprezentantii companiei au anuntat cea mai mare tranzactie de inchiriere de pe piata - preluarea de catre Carrefour a 45.000 de metri patrati de depozite si 2.000 de metri patrati de birouri in proiectul Cefin Logistic Park, situat la kilometrul 14 al autostrazii spre Pitesti.
Vestul Bucurestiului atrage cel mai mare volum de investitii in spatii logistice, tot in aceasta zona fiind dezvoltate alte proiecte importante, precum Bucharest West Logistic Park, ProLogis Park Bucharest A1 sau Mercury Logistic Park.
Pentru acest an este estimata livrarea de spatii logistice cu o suprafata de 150.000 de metri patrati, in timp ce anul trecut au fost livrate spatii de 60.000 de metri patrati, potrivit consultantilor imobiliari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO