Proprietăţi

BSR Europe a platit 14 mil. euro pentru West Park

09.11.2006, 18:40 24

Compania israeliana de dezvoltare imobiliara BSR Europe, care va construi mai multe complexuri imobiliare pe piata romaneasca, a achizitionat pentru 14 milioane de euro proiectul West Park, dezvoltat de firma Rom Canada, pentru care investitiile initiale au fost estimate la 35 mil. euro, potrivit unor surse apropiate tranzactiei.
Compania internationala Rom Canada Group a anuntat, in primavara acestui an, ca va dezvolta un complex rezidential, care va cuprinde, intr-o prima etapa, 10 blocuri in Bucuresti, cu 490 de apartamente, in cartierul Militari, proiect estimat la peste 35 de mil. euro.
Ulterior, directorul general al firmei, Anton Lax, a declarat ca Rom Canada va extinde complexul West Park cu inca 10 blocuri. Investitia necesara extinderii cu inca 450 de apartamente, pe o suprafata de 20.000 mp, a fost estimata la 20 mil. euro.
"Dupa preluarea proiectului de catre BSR Europe, extinderea proiectului va fi mult mai mare, iar investitiile pentru urmatoarele etape vor depasi 20 mil. euro", au declarat surse apropiate tranzactiei. Potrivit acestora, BSR Europe a platit companiei Rom-Canada 14 mil. euro pentru intregul pachet de actiuni al proiectului West Park.
Rom Canada este o companie internationala cu investitii in proiecte imobiliare din sectorul birourilor, hotelurilor si centrelor comerciale in Canada, SUA, Marea Britanie si Romania.
Grupul a intrat pe piata din Romania in urma cu opt ani, primul proiect in care a fost implicat fiind cladirea de birouri Neocity Tower.
Alte proiecte la care a participat Rom Canada au fost cladirea de birouri River Gate si mai multe blocuri de locuinte in zonele Aviatorilor, Primaverii si Herastrau din Bucuresti. Investitiile totale ale grupului in Romania depasesc 50 mil. euro.
BSR este divizia pentru Europa a companiei israeliene BSG Engineering& Development, care este dezvoltatorul mai multor proiecte de spatii de birouri si rezidentiale de lux, in Israel si in strainatate.
In ultimii zece ani, grupul a fost implicat in proiecte a caror valoare depaseste 1,25 mld. dolari.
Actionarul principal al BSR Engineering este omul de afaceri Eitan Eldar, proprietarul firmei Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului rezidential Planorama din Bucuresti. Investitia pentru acest proiect este de 60-70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO