Proprietăţi

Cel mai inalt complex imobiliar din Capitala va costa 220 de milioane de euro

Cel mai inalt complex imobiliar din Capitala va costa 220 de milioane de euro

Click pentru imaginea marita

27.04.2007, 18:22 60

Cefin Real Estate Romania, filiala locala a companiei italiene Cefin Holding, va dezvolta in Bucuresti cel mai inalt complex imobiliar din Capitala, care va cuprinde un imobil de birouri cu 36 de etaje, spatii comerciale si hoteliere.
Investitia in acest proiect a fost majorata recent de la 150 mil. euro, la 220 mil. euro. "Am marit valoarea investitiei in acest proiect pentru ca am majorat suprafata de birouri de la 20.000 de metri patrati, la 40.000 de metri patrati si am extins, de asemenea, si spatiul destinat galeriei comerciale. De asemenea, va fi construit si un spatiu de parcare dispus pe doua etaje", a declarat George Margescu, directorul general al companiei Cefin Real Estate.
Cefin are deja incheiat cu fondul austriac de investitii Europolis un contract de preemtiune pentru acest proiect, decizie care face parte din strategia companiei de a forma parteneriate cu fonduri specializate in real estate.
"Am incheiat un acord prin care fondul austriac va achizitiona proiectul dupa finalizare. Cefin semneaza astfel de contracte pentru toate proiectele pe care le dezvolta", spune Stefano Albarosa, presedintele Cefin Holding.
Cel mai inalt complex imobiliar din Capitala va fi localizat in sectorul 2 din Bucuresti, pe strada Barbu Vacarescu, si va avea o suprafata construita de 85.000 de metri patrati, respectiv un hotel de cinci stele, o cladire de birouri de 125 de metri si o galerie comerciala.
Proiectul din Barbu Vacarescu a fost proiectat de biroul de arhitectura Dan Hanganu, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti romani la nivel international.
"Cand am inceput acest proiect n-am avut ambitia sa construim cea mai inalta cladire de birouri, insa daca acest proiect va fi aprobat de Primarie ar putea deveni cel mai inalt turn din Capitala", precizeaza Margescu.
Potrivit reprezentantilor Cefin, au fost primite toate autorizatiile de constructie, iar pana la sfarsitul acestei luni va fi aprobat si Planul Urbanistic Zonal (PUZ).
Strategia grupului italian pe piata imobiliara locala este sa formeze parteneriate cu fonduri de investitii pentru a atrage capital in vederea dezvoltarii proiectelor incepute.
Cefin Real Estate va mai dezvolta in Bucuresti, in parteneriat cu fondul de investitii Heitman, un proiect rezidential compus din 280 de apartamente, denumit Cortina Residence. Lucrarile de constructie au inceput anul trecut si vor fi finalizate in 2008. Investitia pentru acest proiect este de 46 mil. euro.
Compania are in portofoliu, de asemenea, si doua proiecte mai mici de birouri, care au fost deja finalizate si inchiriate, pentru care a investit 18,5 mil. euro. Cele doua imobile de birouri au fost dezvoltate in parteneriat cu fondul britanic First Property Group.
Un alt proiect pe care Cefin urmeaza sa-l construiasca in Bucuresti este un imobil de sapte apartamente in Aleea Alexandru, investitie de 4 mil. euro.
Pe segmentul spatiilor industriale, Cefin va dezvolta un proiect industrial la Arad, Cefin Logistic Park, care va avea 45.000 mp construiti pe un teren de 98.000 mp, proiect in valoare de 26 mil. euro.
Italienii au vandut recent pentru 70 mil. euro proiectul A1 Industrial Park catre fondul britanic de investitii Teesland iOG. Britanicii au anuntat ca vor pulsa cu circa 70 mil. euro investitiile in proiecte de logistica in Romania, in urmatoarele 12 luni.
"Dorim sa continuam investitiile alaturi de Cefin. Vom continua sa investim in proiecte industriale, in Bucuresti si in alte orase importante din tara, precum Constanta sau Iasi. In urmatoarele 12 luni vom investi in proiecte industriale inca o data suma platita pentru A1 Industrial Park", a declarat Matthew Bann, director general pentru Europa Centrala a Teesland iOG.
Cefin Real Estate Romania a fost infiintata in anul 1998, ca divizie de investitii imobiliare a Cefin Romania. Valoarea proiectelor aflate in portofoliul companiei depaseste in prezent 400 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO