Proprietăţi

Deviza pietei rezidentiale: nicio saptamana fara un proiect nou

20.10.2006, 19:20 22

Piata rezidentiala se confrunta cu un aflux puternic de proiecte de locuinte atat in Capitala, cat si in marile orase din tara. Practic, nu trece nicio saptamana fara sa fie anuntat un nou proiect de locuinte. Segmentul rezidential este in prezent unul dintre cele mai bine dezvoltate ale pietei imobiliare locale, proiectele incepute in acest an fiind de ordinul sutelor de milioane de euro.
Astfel, Technical Olympic a anuntat ieri ca va construi un complex rezidential format din peste 260 de apartamente si vile in zona Lacul Tei din Bucuresti, proiect estimat la 40 mil. euro, potrivit promotorului proiectului, Colliers International.
"Complexul, denumit Tei Lake Residence, este in stadiu avansat de proiectare. Speram ca pana in aprilie-mai 2007 sa primim toate autorizatiile de constructie, iar in vara anului viitor sa incepem lucrarile", a afirmat Andreas Stengos, directorul general si vicepresedintele companiei elene. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de peste 30 de hectare, va fi finalizat dupa doi ani de la inceperea lucrarilor si va cuprinde peste 200 de apartamente si 16 vile.
In plus, Technical Olympic va construi un complex rezidential de peste 540 de apartamente si vile in Straulesti, proiect estimat la 100 mil. euro.
Technical Olympic este unul dintre cele mai importante grupuri din Grecia, cu activitati in domenii diverse, de la constructii si imobiliare la materiale industriale, produse agricole sau energie. Grupul opereaza in statele balcanice si in SUA, unde a construit peste 33.000 de locuinte in ultimii cinci ani.
Tot in Capitala, Radox Bucuresti, producator de radiatoare si importator de echipamente de incalzire si climatizare, va incepe anul viitor constructia unui ansamblu rezidential in valoare de 12 mil. euro, situat in zona de nord a Capitalei. Proiectul va fi finantat din surse proprii si credite bancare. Proiectul va cuprinde sapte blocuri de locuinte si 14 vile.
Pe langa proiectele dezvoltate in Bucuresti, investitorii s-au indreptat si catre orasele mari din provincie. Astfel, Compania Tomis Development va investi 40 mil. euro pentru constructia unui complex rezidential, format din 584 de locuinte, la Constanta, potrivit companiei Eurisko, consultantul si agentul exclusiv al proiectului.
Ansamblul, dezvoltat pe un teren de 128.000 de metri patrati, situat in zona bulevardului Tomis, va cuprinde 448 de apartamente, iar restul locuintelor for fi vile cu suprafete de 126 si 345 de metri patrati.
Locuintele vor fi vandute la preturi cuprinse intre 650 si 930 euro/mp construit. Ansamblul va fi construit in sase etape, iar primele locuinte vor fi finalizate in 2008.
Proiectul reprezinta prima investitie imobiliara a companiei Tomis Development. Firma a fost infiintata in 2003, cu activitati in sectorul comercial si in industria de constructii.
Un alt oras atractiv pentru dezvoltatorii de proiecte rezidentiale este Brasovul, unde dezvoltatorul imobiliar Romdeals Property, din Bucuresti, va investi circa 7 mil. euro pentru construirea unui ansamblu rezidential format din 24 de vile, in cartierul Stupini.
Proiectul va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 13.800 de metri patrati. Ansamblul va include 12 vile cu un nivel si 12 unitati structurate pe parter, etaj si mansarda.
Lucrarile vor incepe in primul trimestru al anului viitor si vor fi incheiate in aproximativ 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO