Proprietăţi

Divizia imobiliara a Rabobank intentioneaza sa dezvolte un proiect rezidential in provincie

10.04.2007, 18:25 28

Compania Bouwfonds Property Management, divizia de investitii imobiliare a bancii olandeze Rabobank, intentioneaza sa investeasca 25 mil. euro anul viitor intr-un proiect rezidential cu circa 100-150 de case intr-un oras din provincie.
"In prezent studiem sectorul rezidential din Romania si suntem interesati sa deschidem un birou in Bucuresti la sfarsitul anului 2007- inceputul anului 2008, pentru ca piata imobiliara din Romania se dezvolta foarte repede", a declarat pentru ZF Han P.T.M. Joosten, director market research la Bouwfunds Property Management.
Compania este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Olanda si intentioneaza sa dezvolte proiecte imobiliare in joint-venture cu o companie romaneasca. "Strategia noastra este de a crea parteneriate cu dezvoltatorii locali si in momentul in care vom lua decizia sa deschidem biroul, vom angaja manageri romani care sa conduca activitatile din Romania", precizeaza Joosten.
Pentru ca piata din Bucuresti este foarte aglomerata, olandezii iau in considerare o investitie intr-unul dintre orasele dezvoltate din provincie. Compania si-a extins in ultimii ani activitatile din Europa Centrala, iar anul trecut a intrat pe piata din Ungaria. "In momentul in care vom incepe activitatea in Romania intentionam sa ramanem cat mai mult timp, asa cum am procedat si in alte tari europene", afirma Joosten.
Banca Rabobank nu este prezenta pe piata locala, singurele banci olandeze care deruleaza activitati in Romania fiind ING Bank si ABN Amro. ING Real Estate, divizia de investitii imobiliare a grupului ING, a anuntat ca va investi circa 200-300 mil. euro in urmatorii trei ani in achizitia de proiecte comerciale, industriale sau de birouri.
Bouwfunds Property Management a vandut in 2006 circa 10.700 de case. Compania a inregistrat in 2006 afaceri de circa 2,2 mld. euro si un profit inaintea taxelor de 107 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO