Proprietăţi

DTZ:Suprafaţa de birouri închiriată în acest an de firmele de servicii medicale a crescut de 2,5 ori

02.11.2010, 12:57 31

Companiile din domeniul medical au fost printre cele mai activepe segmentul închirierilor de birouri în acest an, în condiţiile încare suprafaţa tranzacţionată de firmele din acest sector înprimele zece luni a crescut de 2,5 ori faţă de întreg anul trecut,potrivit DTZ Echinox.

"Jucătorii din domeniul medical au fost între cei mai activichiriaşi în ultimul an, cu precădere pe segmentul de birouri.Ponderea acestora în take-up-ul general (suprafaţa închiriată -n.r.) s-a dublat de la un an la altul. Dacă în 2009, segmentulserviciilor medicale cumula aproximativ 7% din suprafaţa netînchiriată pe parcursul întregului an, cu un volum de aproximativ9.000 metri pătraţi tranzacţionaţi din 130.000 metri pătraţi totalnet take-up, în 2010, acelaşi sector a reprezentat 15% dinsuprafaţa netă ocupată în perioada T1 - T3", se arată într-uncomunicat al companiei de servicii imobiliare DTZ Echinox, citat deMediafaxBusiness.

De la începutul anului până în prezent servicii medicale auocupat 23.000 metri pătraţi dintr-un total închiriat de 155.000metri pătraţi de birouri.

În 2010, principalele companii din sectorul serviciilor medicaleactive în relocări sau noi închirieri de spaţii de birouri au fostSanador, Centrul Medical Unirea, Novartis Pharma şi Medlife. Citiţimai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO