Proprietăţi

Galerie comerciala de 120 mil. euro in sudul Capitalei

18.03.2008, 17:54 20

Compania Euroinvest Intermed dezvolta in sudul Capitalei mallul Grand Arena, investitie care se ridica la peste 120 mil. euro, potrivit oficialilor firmei.
"Grand Arena implica o investitie de peste 120 milioane de euro, pana in prezent fiind realizata strict din fondurile actionarilor. Constructia proiectului este realizata in proportie de aproximativ 70%", a declarat Livia Petcu, reprezentant al firmei.
Euroinvest Intermed este controlata de o societate elvetiana si persoane fizice din Elvetia, a mentionat Petcu.
Situat la intersectia dintre bulevardul Metalurgiei si soseaua Turnu Magurele, complexul va avea ca principala ancora un hipermarket Carrefour, potrivit firmei Prospector Consulting, care se ocupa de inchirierea spatiilor din acest centru comercial.
"Contractul cu Carrefour a fost semnat in anul 2007. Spatiile din galeria comerciala au fost contractate in proportie de aproximativ 35%, 25% sunt in stadiul de precontractare, iar 20% dintre spatii sunt in stadiul de discutii", a adaugat Petcu.
Galeria comerciala va cuprinde 200 de magazine si va avea o suprafata inchiriabila de 32.000 mp, termenul de livrare a proiectului fiind ultimul trimestru al acestui an.
Centrul comercial va fi prevazut si cu magazine de electronice si electrocasnice, mobilier, zona de food court si restaurante, precum si zona de entertainment, cu biliard si sala de bowling.
La mai putin de doi kilometri de acest proiect, la Piata Sudului, se afla in constructie un alt mall - Sun Plaza - a carui finalizare a fost amanata pentru anul viitor.
Principalele ancore din Sun Plaza vor fi un hipermarket Cora, magazinul de bricolaj bauMax si un magazin de mobilier Mobexpert, investitia in acest proiect dezvoltat de EMCT si Sparkassen fiind de peste 100 de milioane de euro.
La o distanta de doua statii de metrou de Sun Plaza, in zona Eroii Revolutiei, se afla singurul mall operational din sudul orasului, City Mall, inaugurat in urma cu trei ani si detinut de fondul austrialian de investitii APN/UKA.
Tot in sudul Bucurestiului, dar in zona cartierului Rahova, urmeaza a fi livrat la inceputul lunii noiembrie mallul Liberty Center, dezvoltat de compania irlandeza Mivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO