Proprietăţi

Proiectul lui Bucşaru, Green City, în insolvenţă

Proiectul lui Bucşaru, Green City, în insolvenţă
13.01.2011, 23:50 405

Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea în insolvenţă a firmeiGreen City Construct, controlată de familia omului de afaceriDumitru Bucşaru, care va încerca să prezinte în decurs de 60 dezile un plan de reorganizare prin care să evite falimentul firmeicare a dezvoltat 356 de vile în comuna 1 Decembrie, la sud deBucureşti.

Bucşaru a construit până în prezent 526 de vile în acestproiect, prima etapă formată din 356 de unităţi fiind dezvoltatăprin intermediul firmei Green City Construct, cu ajutorul unuicredit de peste 100 de milioane de lei de la CEC Bank.

Ca urmare a faptului că jumătate din vilele complexului suntnevândute, iar o parte din clienţi care au luat case nu le-auachitat deocamdată integral, optând pentru finanţare prin plata derate la dezvoltator, Bucşaru a încercat să refinanţeze împrumutulde la CEC fără a avea însă succes.

Ca urmare a acestui fapt, Bucşaru a cerut săptămâna trecutdeschiderea procedurii de insolvenţă în vederea reorganizării, iarimediat după şi CEC Bank a făcut un demers similar. În aceastăsăptămâna Tribunalul a acceptat intrarea în reorganizare a firmei."Compania Green City Construct, dezvoltatorul primei faze a GreenCity, cel mai mare cartier de vile, are la dispoziţie 60 de zilepentru a elabora planul de reorganizare a business-ului. Săptămânaaceasta instanţa a aprobat cererea de reorganizare judiciară depusăde dezvoltator, următorul pas important al procesului fiindaprobarea planului de reorganizare", au anunţat reprezentanţiiGreen City.

În paralel, reprezentanţii Green City spun că vor continualucrările la cea de-a treia fază a proiectului, formată din 180 decase, pe care intenţionează să le termine până la sfârşitul acestuian.

Dezvoltatorii de proiecte de locuinţe s-au confruntat în ultimiidoi ani cu probleme de lichiditate, pe fondul scăderii vânzărilorde locuinţe, fapt ce a provocat intrarea în insolvenţă a mai multde zece proiecte şi chiar o serie de falimente sonore. Până înprezent, niciunul dintre proiectele imobiliare intrate îninsolvenţă în ultimii doi ani nu a reuşit să se reorganizeze, caurmare a gradului ridicat de îndatorare, raportat la valoarea depiaţă a proprietăţilor din portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO