Proprietăţi

Spatiile industriale au revenit in atentia investitorilor

12.05.2005, 20:30 15

Spatiile industriale, considerate pana nu demult "Cenusareasa" pietei imobiliare, au inceput sa depaseasca perioada lipsei acute de investitii majore, mai multe companii anuntandu-si intentia de a se implica in proiecte industriale atat in Capitala cat si in provincie.

Compania Atlas, cu operatiuni pe piata materialelor de constructii si in industria chimica, a anuntat realizarea unor investitii de pana la 16 mil. euro in spatii industriale de calitate si in birouri, depozitele urmand a fi realizate in exteriorul Bucurestiului.

Atlas este una din companiile foarte active pe piata spatiilor industriale, investitiile realizate pana in prezent, de aproximativ 16 milioane de euro, vizand proiectul Atlas Business Center din Bucuresti. Proiectul de spatii industriale si de logistica a fost extins saptamana trecuta prin constructia unui depozit cu o suprafata de 10.000 de metri patrati si a unor spatii de birouri totalizand 2.000 de metri patrati, in urma unei investitii de 4 mil. euro.

Suprafata totala a terenului pe care este livrat acest proiect este de 85.000 de metri patrati, suprafata construita fiind de 24.000 de metri patrati de spatii de depozitare si 4.500 metri patrati de birouri.

Atlas Business Center a fost realizat in colaborare cu operatorul olandez de spatii industriale Frans Maas, proprietarul proiectului fiind Atlas. Compania olandeza intentioneaza, in acest an, sa consolideze activitatea filialelor sale de la Ploiesti, Timisoara si Oradea, urmarind, in acelasi timp, deschiderea unor noi birouri in tara. In nordul Bucurestiului a fost livrat un alt proiect industrial, cu o valoare de piata de aproximativ 2,8 milioane de euro, a anuntat compania imobiliara Regatta. Proiectul a fost finalizat pe un teren cu suprafata de 5.000 de metri patrati, din care constructia efectiva reprezinta 2.000 de metri patrati, restul suprafetei fiind ocupata de platforma spatiului industrial.

Cel mai reprezentativ proiect care va fi livrat pe piata spatiilor industriale de calitate este Cefin Logistic Park, un proiect cu o suprafata construita de peste 150.000 de metri patrati.

Suprafata totala de spatii industriale de calitate se va dubla in 2005, stocul total urmand sa ajunga la valoarea de 140.000 de metri patrati, conform unui studiu al pietei imobiliare realizat de compania imobiliara DTZ Echinox.

La sfarsitul anului trecut, in Bucuresti existau doar 75.000 de metri patrati de spatii industriale de calitate. In 2005, companiile se asteapta la o crestere cu 65.000 de metri patrati a stocului de spatii industriale superioare, 2006 consemnand o crestere si mai accentuata pe acest segment. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO