Proprietăţi

Un penthouse cu jacuzzi de opt persoane, 750.000 euro

Un penthouse cu jacuzzi de opt persoane, 750.000 euro

Micii dezvoltatori au dobandit tot mai multa putere financiara

13.12.2007, 19:13 333

Proiectele rezidentiale sunt localizate in Capitala si in Sibiu si sunt prezentate in cadrul editiei de iarna a Targului National de Imobiliare tIMOn, care a inceput ieri la World Trade Center Bucuresti.
Cea mai mare investitie, respectiv 25 de milioane de euro, va fi derulata de compania Corsaru Rosu Impex '93, detinuta de omul de afaceri Ion Rosu. Proiectul La Riviere, situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, cuprinde 60 de case, pretul pentru un metru patrat construit fiind de 1.200 de euro, a declarat pentru ZF Ana Maria Preda, directorul de vanzari al companiei.
"Pana acum am finalizat 20 de case din care am vandut cinci. Estimez ca pana in luna martie a anului viitor vom termina de ridicat si celelalte 40 de case", a mai spus Preda.
A doua investitie ca valoare, respectiv 10 mil. euro, va fi derulata de compania Teia Construct in Sibiu. "Proiectul cuprinde 70 de vile care vor fi construite pe un teren de 48.000 de metri patrati. Pana in momentul de fata s-au finalizat 40 de case, iar pana in 2009 vor fi construite si restul caselor", a spus Roxana Stoia, Sales Executive al proiectului Teia. Cea mai scumpa vila scoasa la vanzare in cadrul targului de catre Teia Construct are un pret de 170.000 de euro, incluzand si TVA.
Celelalte trei proiecte noi sunt Elite Residence-Pipera, IOR Residence-Titan si Mayer Residence-Berceni.
Elite Residence, dezvoltat de o persoana fizica, este amplasat in zona Pipera din Bucuresti si va cuprinde 20 de apartamente de lux. Ansamblul reprezinta o investitie de sase milioane de euro si apartine omului de afaceri Babu Nicolae. Proiectul cuprinde doua penthouse al caror pret este de 750.000 de euro.
Acestea reprezinta cele mai scumpe locuinte scoase la vanzare la actuala editie a targului imobiliar. Fiecare penthouse dispune de cinci dormitoare, cinci bai si sase jacuzzi, dintre care un jacuzzi pentru opt persoane. Fondurile necesare construirii proiectului au fost contractate de la Piraeus Bank.
MayerResidence este dezvoltat de firma Valentin Construct Imob, controlata de Mircea Gradisteanu care, dupa opt ani in care a lucrat ca economist la o firma cu capital american, a decis sa investeasca pe piata imobiliara. Proiectul va cuprinde 64 de apartamente in doua blocuri, reprezentand o investitie de patru milioane de euro.
Dezvoltatorul Romdeals Property, cu actionariat anglo-roman, expune un proiect rezidential care se afla in constructie in Costinesti si care cuprinde doua blocuri cu 48 de apartamente si garsoniere.
La Targul National de Imobiliare, care se desfasoara in perioada 12-16 decembrie, sunt prezenti 50 de expozanti - dezvoltatori si companii de promovare - care expun peste 8.000 de locuinte, atat apartamente, cat si vile, cu o valoare totala de aproximativ 2,5 miliarde de euro.
Cea mai ieftina locuinta prezentata la targ este amplasata in complexul Sara View Residence din Costinesti si costa 27.500 de euro. Preturi mai mici sunt inregistrate la garsonierele din Bucuresti, respectiv 49.000 de euro.
Cele mai mici preturi la apartamente sunt cuprinse intre 120.000 si 160.000 de euro, iar la vile sunt de 340.000 de euro.
Admedia Consulta, organizatorul expozitiei, estimeaza un numar de 10.000 de vizitatori si vanzari rapide de 5 mil. euro. La editia precedenta a targului organizata in octombrie, 24.000 de persoane au vizitat targul si au facut cumparaturi de opt milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO