Proprietăţi

Vestul Bucurestiului, pol al investitiilor in spatii de birouri

Vestul Bucurestiului, pol al investitiilor in spatii de birouri

Click pentru imaginea intreaga

17.04.2008, 21:20 84

Zona de vest a Bucurestiului, care a cunoscut o dezvoltare importanta a spatiilor comerciale si rezidentiale, a starnit interesul investitorilor si pentru spatii de birouri, proiecte precum West Gate Park, Sema Parc, Anchor Plaza sau Anchor Plaza Metropol starnind si interesul chiriasilor.
"Datorita proximitatii de cele mai semnificative cartiere rezidentiale, cererea pentru spatiile din zona centru-vest a crescut, 37.000 mp de birouri livrandu-se in 2007 in zonele Militari si Politehnica", se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Zona este atractiva pentru dezvoltatori si datorita preturilor mai mici platite pentru terenuri, in special comparativ cu zona de nord a orasului, principala tinta a proiectelor de birouri.
DomeniiP"Pretul mai mic al terenurilor i-a atras pe dezvoltatori, oferindu?le posibilitatea de a livra proiecte de calitate buna, cu chirii cu 10-15% mai mici decat in cladirile din nordul orasului", spun consultantii Colliers.
In vestul orasului, in apropierea iesirii spre autostrada Bucuresti-Pitesti si-a stabilit sediul administrativ grupul Dacia Renault, precum si compania americana de consultanta solutii tehnologice si outsourcing Accenture.
Dacia si-a relocat aici operatiunile din zona Floreasca, in timp ce Accenture avea sediul din Bucuresti in Pipera.
"Chiriile joase, spatiile eficiente ale cladirilor si accesul mai facil decat in centru sau nord, au facut ca vestul sa fie o alternativa viabila la nordul Capitalei, astfel ca in 2007 tranzactiile au crescut de la zero la 20% din procentul tranzactiilor incheiate in Bucuresti", spun reprezentantii Colliers.
Nordul orasului ramane insa cea mai activa zona pentru piata de birouri, peste 60% dintre spatii fiind inchiriate in cladirile din zone precum Baneasa sau Pipera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO