Sanatateaprieten

Sub 1% dintre români au o asigurare privată de sănătate. Care sunt ofertele existente în prezent la noi în ţară

Sub 1% dintre români au o asigurare privată de...
26.09.2013, 16:21 1249

Teoretic, românii au acces la o multitudine de servicii medicale, acestea fiind decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). În practică, însă, numărul celor care beneficiază de servicii medicale este unul limitat, iar de multe ori sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a-şi cumpăra medicamentele necesare tratamentului recomandat.

Mai mult, pentru a beneficia de servicii medicale la standarde corespunzătoare o parte dintre români preferă să meargă în sistemul privat, unde chiar şi pentru o simplă consultaţie trebuie să scoată bani din buzunar.

Explicaţia: sistemul sanitar din România este unul sub-finanţat.

Asigurările private de sănătate ar putea reprezenta una dintre soluţiile pentru a rezolva criza din sistemul sanitar, dar acestea sunt destul de scumpe şi numai românii cu venituri peste medie îşi permit o astfel de poliţă. Statisticile din domeniu arată că sub 1% dintre români au încheiat anul trecut o poliţă de asigurări privată de sănătate.

Theodor Alexandrescu, preşedintele Metropolitan Life spune că anul trecut această piaţă valora doar  80 de milioane de lei, costul mediu al unei poliţe de asigurări fiind 1.000 de lei. „Asta înseamnă că în jur de 75.000 – 80.000 de români au o asigurare de sănătate privată”, a menţionat Alexandrescu.

Exemple de asigurări private de sănătate

Metropolitan Life pune la dispoziţia clienţilor mai multe variante de asigurări private de sănătate.

ExtraMED este o asigurare voluntară de sănătate care oferă posibilitatea clienţilor de a beneficia de un tratament la standarde superioare, atât în instituţii medicale private, cât si în instituţii publice.

Printre beneficiile oferite de asigurarea ExtraMed se numără internare în spital ce urcă şi până la 400 de lei. De asemenea, beneficiul de convalescenţă este plătit cu asigurarea ExtraMED pentru un număr de zile egal cu cel al zilelor de spitalizare, indiferent dacă pacientul este sau nu în concediu medical.

O astfel de asigurare mai cuprinde beneficii chirurgicale de până la 4.000 de lei, dar şi beneficii extra-spitaliceşti, printre care se numără transport cu ambulanţa, al cărui cost se poate ridica până la 400 de lei, vizite medicale post-spitalizare la domiciliu al cărui cost se ridică până la 200 de lei, şi diagnosticare post-spitalizare, al căui cost se ridică până la 200 de lei.

UltraMED este o altă variantă de asigurare privată de sănătate. UltraMED pune la dispoziţ­ia clientului o suma asigurată de până la 800.000 lei, în funcţ­ie de prima plătită. Aceşti bani pot ajuta clientul să găsească cea mai bună solu­ţie de îmbunătăţ­ire a stării fizice. În cazul diagnosticării cu o afecţ­iune gravă, suma asigurată va fi plătită în totalitate, conform condiţ­iilor generale de asigurare.

Programul UltraMed acoperă 32 de afecţiuni, printre acestea se numără cancerul, infarctul miocardic acut, accidentul cerebral vascular, intervenţ­ie chirurgicala de by-pass aorto-coronarian, insuficienţă renală, anemie aplastică, orbire - pierderea totală şi permanentă a vederii, afec­ţiune pulmonară în stadiu terminal, afecţ­iune hepatică în stadiu terminal, comă, surditate, transplant de organ major sau de măduvă osoasă, scleroză multiplă, paralizie, boala Parkinson, boala Alzheimer şi tumoră.

LifeCoverPlus este o asigurare privată care îi asigură clientului până la 150.000 de lei în cazul în care a fost diagnosticat cu o afecţiune gravă. Banii pot fi utilizaţ­i pentru a urma tratamentul indicat de medicul specialist. Mai mult, familia clienţilor beneficiază de protecţ­ie financiară în cazul unor evenimente majore neprevăzute.

Programul LifeCoverPlus acoperă o serie de afecţ­iuni grave, printre care se numără cancer, infarctul miocardic acut, afecţ­iuni ale arterelor coronare care necesită intervenţ­ie chirurgicală, accident cerebral vascular, insuficien­ţă renală şi transplantul unor organe vitale.

 

Acest material face parte din campania “Sănătatea-i cel mai bun prieten”, susţinută de Metropolitan Life. Urmăreşte campania şi pe Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO