Spania

Hercesa, între reabilitarea hotelului Cişmigiu şi planuri pentru 5.000 de apartamente

Hercesa, între reabilitarea hotelului Cişmigiu şi planuri pentru 5.000 de apartamente

Hercesa a finalizat anul trecut prima etapă a proiectului Vivenda din Titan, for­mată din 400 de apartamente

Autor: Cristi Moga

31.05.2011, 23:27 1267

Compania de dezvoltare imo­bi­liară Hercesa România,sub­si­diara locală a grupului spaniol cu acelaşi nume, a realizatpână în prezent 400 de aparta­mente noi în Bucureşti, în cadrulproiec­tu­lui Vi­venda din Titan, iar în luna februarie a anu­luiviitor ar trebui finalizată reabi­li­ta­rea ho­telului Cişmigiu dincentrul Ca­pi­ta­lei, o investiţie începută în urmă cu aproa­peşapte ani.

Hercesa a cumpărat în România te­re­nuri pentru construirea a5.000 de apar­ta­men­te, dar planurile au fost schim­bate decriză.

În Capitală firma mai deţine terenuri în zona Ghencea, pe stradaMircea Vodă şi pe Şoseaua Orhideelor, lângă Pasajul Ba­sa­rab,acesta din urmă devenind o pri­ori­tate pentru compania spaniolă caur­mare a îm­bunătăţirii infrastructurii din zonă.

"În ciuda situaţiei actuale a pieţei imo­biliare, Hercesa îşicontinuă activitatea pe piaţa românească, axându-se pe anu­mitezone specifice cum ar fi proiectul din Şoseaua Orhideelor pe careintenţionează să îl demareze în cursul acestui an. (...)Con­soli­darea zonei şi a infrastructurii dă o mai mai mareutilitate spaţiilor destinate birou­rilor. Am modificat proiectul,redu­când suprafaţa destinată rezidenţialului şi mă­rind suprafaţadestinată birourilor şi spaţiilor comerciale", explică MauricioMesa Gomez, cel care a preluat anul trecut po­ziţia de countrymanager al Hercesa în România.

Iniţial, compania a cumpărat în 2006 te­renul fostei fabrici depâine Spicul din zona Grozăveşti pentru construirea unui ansam­blucu 800 de apartamente, dar în condiţiile în care piaţa locuinţelornu dă încă semne de revenire, dezvoltatorii se văd nevoiţi săregândească proiectele.

Hercesa a finalizat anul trecut prima etapă a proiectuluiVivenda din Titan, for­mată din 400 de apartamente, din care aufost vândute 150 de unităţi, pentru alte circa 150 de apartamentefiind semnate antecon­trac­te. "În acest moment mulţi dintreclienţii noştri aşteaptă aprobări de la entităţile bancare", spunreprezentanţii Hercesa.

Singurul proiect pe care Hercesa îl are în lucru la ora actualăeste hotelul Ciş­migiu, care va cuprinde spaţii comerciale laparter, birouri la mezanin şi primul etaj, în timp ce în restulclădirii - patru etaje - va fi amenajat un aparthotel cu 67 decamere.

"Termenul de finalizare a lucrărilor este februarie 2012.Construcţia a avansat într-un ritm foarte bun, procesul dede­mo­lare s-a realizat cu succes, men­ţi­nân­du-se intactă faţadainiţială. În acest mo­ment se lucrează la structura din inte­riorulclădirii", mai spun reprezentanţii com­paniei spaniole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO