Top MBA

Este greu sa convingi un manager de succes ca merita sa investeasca intr-un MBA

Este greu sa convingi un manager de succes ca merita sa investeasca intr-un MBA

Sebastian Munteanu, director de program Professional MBA in Project and Process Management: In fiecare companie exista oameni care se ocupa de managementul proiectelor, chiar daca functia lor are alta titulatura.

19.03.2008, 21:25 65

"Lumea este inca speriata de pret, desi exista oameni cu bani in Romania. Problema este sa ii faci pe manageri sa constientizeze importanta urmarii unui program de instruire manageriala. Este greu sa ii convingi pe oamenii care au deja succes de utilitatea unui program de MBA si, mai mult, ca merita sa investeasca in el", spune Sebastian Munteanu, director de program Professional MBA in Project and Process Management, care va fi oferit incepand cu luna mai pe piata locala.
Romania este o economie emergenta, iar lucrurile se intampla foarte repede, si in acest context devine foarte important sa faci lucrurile ca la carte, sa folosesti metode verificate, testate, pentru a fi competitiv.
"Este ceva sa faci lucrurile folosind experienta ta si cu totul altceva sa le faci pe baza unor modele care si-au dovedit anterior eficienta", spune Munteanu, adaugand ca lansarea programului de MBA in project si process management are legatura cu faptul ca specializarea este inca insuficient acoperita la nivel local.
Un manager de proiect castiga, in medie, 1.500 de euro pe luna, in timp ce un project manager foarte bun poate ajunge la castiguri de 10.000 de euro lunar. Un project manager are rolul de a asigura legatura intre echipa care lucreaza pe proiect si project owner, cel care investeste banii. In prezent, in Romania exista in jur de 200 - 250 de project manageri acreditati, dar numarul lor real este cu mult mai mare. "In fiecare companie exista oameni care se ocupa de managementul proiectelor, chiar daca functia lor are alta titulatura."
Munteanu este de parere ca managerilor romani le liseste inca o standardizare a sarcinilor dintr-un proiect, precum si un limbaj comun, elemente care sunt atat de des intalnite in tarile din Occident. "Acestea sunt lucrurile mici care fac diferenta intre un proiect bun si unul foarte bun."
Programul de Professional MBA (PMBA) in Project and Process Management se va desfasura incepand cu luna mai sub forma unui joint-venture intre Executive Academy din cadrul Universitatii de Stiinte Economice si Administrative din Viena, care ofera deja un program Executive pe piata local, si compania de consultanta Roland Gareis.
"Studiile internationale arata ca exista cresteri salariale consistente dupa absolvirea unui MBA. Mai mult decat atat, in cazul in care un manager plateste din surse proprii pentru program, investitia se amortizeaza in aproximativ doi ani", mai spune Munteanu.

Nume program: Professional MBA (PMBA) in Project and Process Management
Institutia: Executive Academy din cadrul Universitatii de Stiinte Economice si Administrative din Viena
Data aparitiei: mai 2008
Specializare: project and process management
Cost: 19.800 euro
Durata: 24 de luni
Numar total absolventi: -

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO