Banca Transilvania

BT acordă credite pentru locuinţe

BT acordă credite pentru locuinţe
08.10.2013, 00:00 25

Articol apărut în Ziarul Financiar ediţia din 29 decembrie 1998.

Banca Transilvania (BT) acordă clienţilor săi persoane fizice credite pentru construirea, cumpărarea sau amenajarea de locuinţe. nivelul creditului care se poate acorda este, în toate cazurile, de maximum 70% din costul investiţiei propuse. Pentru diferenţa faţă de costul total al in vestiţiei este necesar ca solicitantul să facă dovada că deţine fonduri proprii.

Suma creditată este direct proporţională cu posibilităţile de rambursare şi se situează între 5 milioane şi 100 de milioane lei.                                                                                           

Solicitanţii trebuie să prezinte în acest sens acte doveditoare adeverinţa de venit lunar a familiei, adeverinţa de venit lunar pentru cei doi giranţi, justificarea eventualelor venituri suplimentare. Dobânzile şi ratele se achită lunar conform graficului întocmit la aprobare, prin debitarea automată a contului de disponibil al benefici arului. În ceea ce priveşte garanţiile asiguratorii, acestea trebuie să acopere nivelul creditului şi dobânda pentru primul an de creditare.

Garanţiile pot fi: ipoteca asupra imobilului cumpărat, modernizat şi/sau amenajat, ipoteca asupra altui imobil proprietate a solicitantului sau a giranţilor, hârtii sau bunuri de valoare. Bunurile aduse în garanţie se asigură pe toată perioada creditării, iar drepturile de despăgubire sunt cesionate băncii până la acoperirea integral a datoriei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO