ZF 24

2,1 milioane de euro va costa extinderea sistemului de management al frecventelor radio

06.02.2008, 16:27 10

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) intentioneaza sa achizitioneze echipamente IT&C in valoare de circa 2,1 milioane de euro pentru extindere sistemului national de management al spectrului de frecventa (SNMSF) si asigurarea pieselor de schimb, informeaza Mediafax.

"Din cauza cresterii spectaculoase a utilizarii spectrului, echipamentele de calcul, inclusiv cele integrate in statiile de monitorizare, sunt depasite si nu mai fac fata volumului de date vehiculate. Uzura morala si fizica a echipamentelor poate produce mari probleme, mergand chiar pana la blocarea sistemului, datorita timpilor tot mai lungi de raspuns la comenzi si cresterea volumului bazelor de date. Din aceste motive, ANRCTI este nevoita sa extinda SNMSF", a declarat agentiei Mediafax presedintele institutiei, Dan Georgescu.

Sistemul a fost realizat de Inspectoratul General pentru Comunicatii, printr-un imprumut acordat de Banca Mondiala si garantat de stat in august 1998 si include un sistem national de monitorizare a spectrului radioelectric in banda 20 - 3.000 MHz, alcatuit 24 de statii fixe si 33 de statii transportabile si mobile de monitorizare care acopera zonele importante din punct de vedere radio.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO