ZF 24

3,5 mld. euro - valoarea masinilor vandute in Romania in 2007

20.12.2007, 15:33 15

Pana la sfarsitul acestui an, piata auto va depasi cel mai probabil pragul de 350.000 de unitati, un prag la care multe tari din Europa de Est au ravnit, dar putine l-au atins. Cu siguranta acesta a fost atins si datorita taxei de prima inmatriculare, programului "Rabla" (al carui volum reprezinta 5% din piata), dar mai ales pe fondul cresterii naturale a pietei, majoritatea retelelor de dealeri majorandu-si numarul punctelor de vanzare cu pana la 10%.

In premiera, o marca de import, Renault, a depasit pragul de 30.000 de unitati vandute intr-un an, adica o valoare apropiata de intreaga piata auto de import din 2002. Tot in premiera, afacerile unui importator, Porsche Romania, vor depasi un miliard de euro.

Dupa o perioada a contrastelor, cand vanzarile modelor de lux le depaseau pe cele ale modelelor de baza, in 2007 ponderea automobilelor de segment mic si compact (unde intra si Dacia Logan) va fi de peste 73%, potrivit estimarilor APIA, ceea ce inseamna ca Romania incepe sa aiba o clasa medie din ce in ce mai puternica.

Cititi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO