ZF 24

5.000 lire sterline pentru un ou gigant, din secolul al XVII-lea

5.000 lire pentru un ou gigant, din secolul al XVII-lea (Foto: DailyMail)

Foto: DailyMail

26.03.2009, 17:09 47

Un ou gigant, ce apartine unei specii disparute de mult, si dateaza de acum aproximativ 400 de ani, este asteptat sa fie vandut pentru 5.000 lire sterline, scrie DailyMail.

Oul a fost depus de o pasare elefant gigant din Madagascar – considerata cea mai mare pasare din lume, cu o inaltime de aproximativ 3 metri si o masa de jumatate de tona, inainte ca specia sa dispara undeva in decursul secolului al 17-lea.

John Shepherd, un dealer de antichitati, este actualul proprietar al oului ce a fost pus in vanzare la Londra, in cadrul targului de antichitati din Chelsea, ce va tine pana duminica.

Acesta are o circumferinta de aproximativ un metru, si a fost descoperit de exploratorii victorieni, iar de atunci a facut parte din colectii private. Proprietarul sau spune "Oul este un obiect arta. Atrage prin simplismul sau. Este un obiect istoric. Pasarea elefant din Madagascar a fost singura pasare gigant ce a convietuit cu omul si omul este cel ce i-a provocat disparitia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO