ZF 24

50.000 de copii nu au fost vaccinati impotriva tuberculozei dupa oprirea productiei la Institutul Cantacuzino. Ministerul ar putea importa 1 mil. doze

21.04.2010, 11:27 18

Aproximativ 50.000 de copii nou-nascuti nu au fost vaccinatiimpotriva tuberculozei cu vaccin BCG deoarece productia care serealiza la Institutul Cantacuzino a fost sistata.

Ministerul Santatii ar importa circa 1 mil. doze la propunereaInstitutului National de Vaccinologie, potrivit lui Geza Molnar,consilier al ministrul sanatatii citat de Mediafax.
Problemele de la Institutul Cantacuzino ar putea fi rezolvate panala sfarsitul acestui an, dupa ce in februarie, Agentia Nationala aMedicamentului (ANM) a retras autorizatia de productia detinute deCantacuzno iar in prezent Institutul este in proces de realizare aunor investitii.

"Nu vom abandona Institutul Cantacuzino. Acesta esteproducatorul nostru si a fost autorizat intotdeauna numai pentruproductia in Romania, fara export. Acum, daca suntem in UE, trebuiesa obtinem autorizatie de fabricatie conform standardelor impuse deUE si GMP. Solutia privind importul vaccinului este unatranzitorie, intrucat Cantacuzino nu produce acum vaccin", aexplicat consilierul Ministrului Sanatatii, citat de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO