ZF 24

500 de pasageri ai My Air, blocati in Baneasa, dupa ce cursele au fost anulate

22.07.2009, 13:55 19

Zborurile companiei low-cost My Air care urmau a avea loc astazi de pe Aeroportul Baneasa au fost anulate, peste 500 de pasageri fiind blocati in aeroport.

“Toate zborurile de astazi au fost anulate. Mai exista o singura cursa My Air de pe Aeroportul Baneasa catre Bari care ar putea decola asta seara dar si aceasta este in acest moment sub semnul intrebarii. Nu stim ce va intampla cu celelalte curse My Air care urmeaza a avea loc saptamana aceasta”, au declarat pentru ZF reprezentanti ai Aeroportului Baneasa.

Nici reprezentantii Eurosky Media, compania care reprezinta My Air in Romania, nu a oferit mai multe detalii. “Nu avem nicio informatie. Contactati My Air Italia”, au declarat acestia.

Compania low cost My Air trebuia sa opereze astazi sapte curse de pe Aeroportul Baneasa, catre Venetia, Catania, Rimini, Napoli, Bergamo si Bari. Luand in considerare un grad de ocupare de 70%, peste 500 de persoane vor fi blocate astazi in aeroporturi.

Pe plan extern, doar aeroportul Orio al Serio din Bergamo, Milano a anuntat oficial pe site-ul companiei ca zborurile My Air au fost suspendate incepand de astazi.

"In conformitate cu articolul 802 din Codul de navigare, au fost suspendate operaţiunile de acceptare de zboruri operate de compania aeriena Myair.com de pe aeroportul Orio al Serio. Măsura de raportare a operatorul aerian, aprobata de ENAC(autoritatea italiana civila de aviatie) prevede interzicerea plecarilor aeronavelor atunci când sunt încălcate obligaţiile referitoare la plata impozitelor, taxelor şi a tarifelor", declara reprezentantii aeroportului Orio al Serio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO