ZF 24

A.T. Kearney: Companiile trebuie sa ia in calcul doua sau trei scenarii posibile pentru 2009

28.11.2008, 10:36 16

“Nimeni nu stie cat de severa va fi criza. Daca va fi o criza usoara, asemeni celei din 2001, sau o criza severa, speram nu mai mare decat cea din 1933. Companiile trebuie sa ia in calcul doua sau trei scenarii posibile pentru anul viitor. Spre exemplu, daca afacerea scade cu 2 sau 3%, ce este de facut? Iar daca scaderea este de 10 sau 20%, cat de mult se reduc orele de lucru?”, spune pentru ZF Jurgen Rothenbucher, European Head of Strategy in cadrul firmei de consultanta A.T. Kearney Management Consulting.
 

Rothenbucher spune ca masurile care trebuiesc luate depind de fiecare business in parte, trebuie regandita strategia, costurile, si trebuie observate oportunitatile care apar, cum ar fi fuziunile si achizitiile.

“Cel mai important este sa fii pregatit pentru orice scenariu. Asa cum este posibil ca investitorii germani sa-si restranga business-urile in Romania, este posibil si ca acestia sa creasca afacerile aici, ca urmare a declinului altor piete”, a adaugat Michael Weiss, seful biroului local al A.T. Kearney.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO