ZF 24

Acer încă mai crede în şansa Microsoft pe piaţa de gadget-uri mobile: "Anul viitor va pune probleme serioase Apple şi Google"

Acer încă mai crede în şansa Microsoft pe piaţa de...

Autor: Adrian Seceleanu

05.05.2013, 23:40 789

Sistemul de operare pentru echipamente mobile al Microsoft ar putea deveni anul viitor un competitor “serios” pentru platformele Google şi Apple, a declarat în cadrul unui eveniment care a avut loc la New York Jim Wong, preşedintele companiei taiwaneze Acer.

Principala problemă a platformei Microsoft este cea a numărului mic de aplicaţii disponibile, însă Microsoft lucrează să rezolve acest eşec, a spus Wong în cadrul unui interviu, scrie Bloomberg. Acer, numărul patru global pe piaţa de computere, are în ofertă o serie de computere şi tablete cu Windows însă nu şi smartphone-uri, notează agenţia de ştiri.

“Windows încă este un lider în zona de productivitate”, a spus Wong, referindu-se la dominaţia Microsoft pe piaţa de sisteme de operare pentru computere şi la aplicaţiile din suita Office.

Iar anul viitor versiunea mobilă a Windows va deveni o provocare reală pentru Apple şi Google, a spus el. “Avem speranţe mari”.

În condiţiile în care industria de PC-uri este în declin, interesul Acer este ca partenerul său Microsoft să aibă o tranziţie de succes spre echipamentele mobile, notează Bloomberg. Vânzările globale de PC-uri au scăzut cu 14% în primul trimestry iar până în prezent Microsoft nu a reuşit să impresioneze pe segmentul smartphone-urilor şi tabletelor: În primul trimestru Windows avea mai puţin de 4% din piaţa de tablete, faţă de 40% - Apple şi 57% - Google Android. Pe piaţa smartphone Microsoft avea o cotă de nici 3%, în timp ce Apple şi Google Android aveau 90% din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO